Deze vader loopt hand in hand met zijn autistische zoon en krijgt ongepaste opmerkingen

Janine image
door Janine

20 Oktober 2022

Deze vader loopt hand in hand met zijn autistische zoon en krijgt ongepaste opmerkingen
Advertisement

Opvoeden is een zeer complexe taak, maar tegelijkertijd ook de mooiste. Een vader hoopt altijd op het beste voor zijn kinderen, hij wil dat ze trouwe vrienden hebben, die hen steunen, en een baan die hen in staat stelt vreedzaam te leven. Desondanks probeert een vader altijd aanwezig te zijn, zijn kind te helpen en te beschermen (want zelfs als hij volwassen is zal hij hem als zijn kind blijven zien), vooral als hij psychofysische stoornissen heeft.

Deze vader heeft een zoon met een autismespectrumstoornis en hij weet heel goed dat hij zijn zoon moet verdedigen tegen de blikken en opmerkingen van andere mensen. Moe van deze situatie besloot hij stoom af te blazen door via een bericht op Facebook te vertellen wat er gebeurde.

Toen ze op een dag hand in hand liepen, kregen ze ongepaste opmerkingen die zowel hem als zijn zoon beledigden.

via Osegredo

Que terrible experiencia caminar tomado de la mano de tu hijo con un Autismo severo por comunas de Ñuble y escuchar...

Pubblicato da Pintor Danny Richard Valdebenito Ortiz su Martedì 4 ottobre 2022

Pintor Danny Valdebenito is de vader van Tomás, een autistische jongen. Op een dag, terwijl de twee hand in hand liepen, hoorden ze nare opmerkingen van enkele personen die dicht bij hen liepen. Om deze reden besloot de vader, die de lichtzinnigheid waarmee mensen hun naasten beledigen niet meer kon verdragen, openlijk stoom af te blazen via een bericht op zijn Facebook-pagina.

"Wat een vreselijke ervaring om met je zoon, die lijdt aan een ernstige vorm van autisme, in Ñuble (in Chili) te wandelen en te luisteren naar de discriminerende opmerkingen van mensen die hun oppervlakkige mening niet voor zichzelf houden, zelfs niet wanneer het verkeerd is". Deze oprechte boodschap van Danny liet de gebruikers die aan zijn zijde probeerden te staan ​​en hem kracht gaven door woorden niet onverschillig.

Advertisement

Danny bedankte iedereen die hem genegenheid toonde en wees erop dat, hoewel zijn zoon niet begreep wat er gebeurde en hij het als onbeduidende uitspraken beschouwde, hij stoom wilde afblazen om de gemeenheid van mensen te tonen. “Deze opmerkingen zijn niet belangrijk voor mij, maar ik heb besloten om het openbaar te maken. In elk gebied dat ik heb bezocht waar ik met mijn Tomy hand in hand heb gelopen, heb ik deze ongepaste woorden gehoord en waargenomen, die me erg verdrietig maken. Zoon, ik zal je hand nooit loslaten."

Danny's hoop is dat dergelijke houdingen zullen verdwijnen en plaats zullen maken voor een samenleving die respectvol naar anderen kijkt.

Wat vind jij?

Advertisement