"Mijn man vraagt ​​me om me boven te verstoppen als ik mijn kind moet voeden": de reden is absurd

Janine image
door Janine

18 Augustus 2023

"Mijn man vraagt ​​me om me boven te verstoppen als ik mijn kind moet voeden": de reden is absurd
Advertisement

Moeder worden is een ongelooflijk geschenk dat het leven van elke vrouw voor altijd verandert. Een wervelwind van emoties, nieuwigheden, dingen die moeten worden geleerd om een ​​nieuw wezen zo goed mogelijk op te voeden.

Samen met het moederschap komt echter een reeks taken, waaronder borstvoeding geven. Voor vrouwen die ervoor kiezen om op natuurlijke wijze borstvoeding te geven, is buitenshuis zijn niet langer een ongemak of een schande. In feite heeft de samenleving eindelijk een van de meest natuurlijke acties ter wereld geaccepteerd. Er zijn echter uitzonderingen.

De partner van de hoofdpersoon van dit verhaal denkt ver niet zo over en wil dat ze zich bedekt terwijl ze hun baby borstvoeding geeft. Waarom? Dat zoeken we uit.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Gelukkig zijn de tijden voorbij dat een moeder die haar baby borstvoeding moest geven, zich moest verbergen voor nieuwsgierige blikken van mensen, zichzelf moest opsluiten in de badkamer of zelfs moest vermijden om naar buiten te gaan.

Je baby voeden met je eigen melk is een van de meest natuurlijke handelingen voor een nieuwe moeder en mensen, zij het met moeite, hebben geleerd het te accepteren.

De echtgenoot van de hoofdpersoon van dit verhaal heeft in dit opzicht echter een bepaalde regel.

"Mijn man en ik verwachten een baby - begon de vrouw te vertellen op Reddit - hij is altijd erg enthousiast geweest en heeft me tijdens de zwangerschap gesteund, totdat hij over één ding in het bijzonder met zijn familie sprak... ".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Zijn hele familie komt ons bezoeken gedurende de vakantie - legde de vrouw uit - en mijn partner wil niet dat ik borstvoeding geef in het bijzijn van zijn vader of broers".

De vrouw legt uit dat haar partner haar heeft gevraagd om naar boven te gaan om de baby te voeden, maar dat dit een probleem zou zijn, gezien het feit dat vlak na een bevalling elke drie uur de trap nemen niet de beste keuze lijkt.

"Ik vertelde hem dat het gaat om mijn herstel en mijn welzijn - verduidelijkte de vrouw - en zijn familie kan gewoon de kamer verlaten of niet kijken als dit hen ongemak bezorgt".

De nieuwe moeder probeerde te zeggen dat ze er soms een dekentje overheen zou doen, maar ze accepteerde het idee niet om de kamer te verlaten als haar zoon honger had en hem moest voeden. De antwoorden op de post waren allemaal ter verdediging van de vrouw, velen zeiden dat het haar recht was om thuis te doen wat ze wilde voor zichzelf en voor het kind.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement