Ze weigert haar ongebruikte trouwjurk uit te lenen aan haar zus die op het punt staat te trouwen: “Heb ik verkeerd gehandeld?”

Janine image
door Janine

11 Juli 2022

Ze weigert haar ongebruikte trouwjurk uit te lenen aan haar zus die op het punt staat te trouwen: “Heb ik verkeerd gehandeld?”
Advertisement

Het uitwisselen van gunsten tussen broers en zussen is iets heel normaals en volkomen natuurlijks, aangezien het je familie is waar je terecht kunt voor advies en hulp van welke aard dan ook. Ondanks de zeer sterke band die het bijna automatisch maakt om ja te moeten zeggen, kan men tegenover bepaalde verzoeken een stap terug doen en de verwachtingen van de ander teleurstellen. Als het waar is dat je waarschijnlijk al van jongs af aan gewend bent om alles te delen, zijn er dingen die je voor jezelf zou willen houden, zelfs als het weigeren om de ander te plezieren je wat moeite zou kunnen kosten. In dit artikel doen we verslag van het verhaal van een vrouw die besloot haar tweelingzus haar nooit gebruikte trouwjurk uit te lenen. Zelfs als de reden voor de weigering een uiterst delicaat feit betreft, vraagt ​​de hoofdpersoon van het verhaal zich af of ze er verkeerd aan had gedaan door nee te zeggen. Laten we eens kijken wat er tussen de twee is gebeurd.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van de post vertelde over de episode waarbij ze betrokken was op Reddit, te beginnen met de tragische gebeurtenis die ze uit de eerste hand heeft meegemaakt: het verlies van haar vriend, met wie ze binnenkort had moeten trouwen, zozeer zelfs dat ze de trouwjurk al had gekocht .

"Ik ben 26 en zou op 17 augustus 2021 gaan trouwen met mijn 30-jarige vriend, maar die overleed een maand eerder plotseling bij een auto-ongeluk", legt de vrouw uit. "Het was verwoestend en de pijn is nog steeds sterk voor mij. Ik ging weer bij mijn ouders wonen voor liefde en steun. Ze waren erg behulpzaam, maar mijn tweelingzus en ik zijn niet zo hecht.”

De twee lijken niet erg close te zijn. De hoofdpersoon van het verhaal vertelde dat haar zus op het punt staat te trouwen en eist dat de ouders van haar toekomstige echtgenoot de duurste uitgaven op zich nemen.

"Ze blijft maar klagen over haar toekomstige schoonouders, in de verwachting dat ze veel geld zullen uitgeven aan de locatie en de vele gasten. Zij en haar verloofde kunnen niet veel betalen en vorige week vroegen zij en mijn moeder of ze mijn trouwjurk mocht hebben zodat ze hem op haar bruiloft kon dragen." Een verzoek dat de vrouw niet wilde vervullen: “Ik schrok van haar verzoek, maar ik reageerde niet slecht, ik heb gewoon beleefd geweigerd."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Haar afwijzing werd echter niet goed aanvaard door haar moeder en haar zus, die haar verweet dat ze de middelen had om te helpen de kosten te drukken, maar dat ze dat niet wilde.

"Zij en mijn moeder begonnen te praten over financiële problemen en hoe ik het potentieel had om te helpen, maar weigerde dat te doen. Ik legde hun uit hoe deze jurk persoonlijke waarde heeft en hoe gehecht ik eraan ben, maar ze antwoordden dat mijn huwelijk niet had plaatsgevonden en ik er daarom geen herinneringen aan had.”

Dit leidde tot een discussie, waarbij de vrouw het gevoel kreeg egoïstisch te zijn en weinig solidair te zijn met haar zus. "Mijn moeder koos haar kant, ze zei dat ik onredelijk was en dat deze jurk in de kast zal blijven hangen omdat mijn vriend niet terug kan komen en ik weiger door te gaan. Mijn vader staat aan mijn kant, maar ik begin het gevoel te krijgen dat ik mijn zus hulp ontzeg door haar in financiële problemen te laten komen."

De vrouw vraagt ​​zich af of ze ongelijk had om nee te zeggen en vraagt ​​de gebruikers om een ​​mening: "Trouwens, de jurk heeft me $2200 gekost die ik zelf heb betaald. Ze zeggen dat ik weiger vanwege de prijs en zijn zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat ik hem alleen zou willen lenen als ze me ervoor zou betalen. Deed ik er verkeerd aan om haar niet te helpen?"

Aan welke kant sta jij?

Advertisement