Jongen komt aan in pak met glitters bij eindejaarsbal en moeder is beretrots op hem

door Skip

08 Juli 2022

Jongen komt aan in pak met glitters bij eindejaarsbal en moeder is beretrots op hem
Advertisement

In je puberjaren koester je veel dromen en als het je lukt er eentje te verwezenlijken dan is dat gevoel bijna niet te beschrijven. Een van die dromen is het eindejaarsbal een belangrijk moment in de schoolfase waar veel leerlingen naar uitkijken. Een van die leerlingen had al heel duidelijk een wens vanaf zijn eerste schooldag. Hij wilde namelijk er naartoe gaan in een lange avondjurk bedekt in glitters. Met hulp van zijn moeder werd zijn droom werkelijkheid. 

via Daily Mail

Advertisement

Korben is 16 jaar en fantaseerde al over het bal sinds hij 12 was. De in Norfolk Engeland woonachtige jongen werd op de foto gezet door mamma Nina Green in zijn prachtige jurk. Zij deelde de beelden op haar Twitterprofiel. De foto's van haar zoon in z'n felrode smoking met een lange jurk eronder werden een buitengewoon groot succes; miljoenen keren bekeken en postieve commentaren.

Maar niet alleen was men enthousiast op het internet integendeel, toen hij juist aankwam op het bal bij de Sancroft High School werd hij overladen met applaus door leerlingen en leraren. Toen moeder Green de foto's online zette zei ze erbij heel trots te zijn op hem.

Advertisement

"Op zijn twaalfde liet mijn zoon weten dat hij naar het eindejaarsbal wilde in avondkleding. Vier jaar later is dat ons gelukt. Ik ben zo trots op hem dat hij zo trouw is gebleven aan zichzelf en hoe hij is ontvangen op school was gewoon geweldig. Hij was nog maar net uit de auto en iedereen ging uit zijn dak, ik huilde, 'n paar leraren huilden eomdat hij was wie hij altijd wilde zijn" schreef Nina.

In de dagen erna werd Korben door enkele voorbijgangers herkend dankzij de foto's die razendsnel rond waren gegaan en werden geretweet door heel veel mensen. Hij wenste naar het bal te gaan gewoon 'in zijn eigen stoffen' en liet hij zijn keuze inspireren door Amerikaans acteur Billy Porter.

Moeder is heel gelukkig voor Korben en hoopt dat zijn bericht andere ouders kan inspireren om de keuzes van hun kinderen te accepteren door te laten zien dat die keuzes oké zijn. Dat het ook ertoe leidt dat anderen minder oordelen hebben en liet ze aan jongeren weten dat er "een groot netwerk voor ze is mochten ze daar behoefte aan hebben."

Mee eens?   

Advertisement