Alleenstaande vader moet een boete van £120 betalen nadat de kinderen zonder zijn medeweten mee op vakantie zijn genomen

Janine image
door Janine

25 Augustus 2022

Alleenstaande vader moet een boete van £120 betalen nadat de kinderen zonder zijn medeweten mee op vakantie zijn genomen
Advertisement

Alleenstaande ouder zijn is niet gemakkelijk, alleen voor je kind moeten zorgen is een onderneming die je elke dag voor nieuwe moeilijkheden plaatst. Matthew Beale weet waar we het over hebben. Matthew is een alleenstaande vader wiens twee kinderen bij zijn ex-vrouw wonen.

De scheiding verdeelde het gezin, maar hij bleef het ouderlijk gezag behouden. Dit kostte hem echter een boete van £120, £60 per kind, vanwege een buitenschoolse reis, waar hij niets van af wist. Laten we in detail bekijken wat er is gebeurd.

via Birmingham Mail

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Matthew Beale is een alleenstaande vader die dag in dag uit worstelt met het kostbare leven en zich nu in een bijzondere situatie bevindt. De man kreeg onverwacht een boete nadat zijn kinderen van school waren gehaald om met hun moeder op reis te gaan, tijdens de schoolperiode.

De man behield, ondanks de scheiding van zijn vrouw, het ouderlijk gezag en kreeg vanwege een vakantie waar hij niets van af wist een boete van 120 pond, 60 per kind.

De reden voor de boete hangt samen met de keuze van de moeder om de kinderen tijdens de schoolperiode mee te nemen, in strijd met de regels.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De man, die verantwoordelijk is voor de logistiek, zegt dat hij geld moet lenen om de boete te kunnen betalen. De moeder kreeg ook een boete van hetzelfde bedrag.

"Mijn probleem betreft de school die mij als ouder een boete heeft opgelegd omdat ik de ouderlijke verantwoordelijkheid heb aangezien ze op de geboorteaktes staan": zei de man, "ik heb contact met ze opgenomen om uit te leggen dat ik er niets van wist, ik woon niet bij de kinderen, maar ze hebben me uitgelegd dat ik het ouderlijk gezag heb".

De man verklaarde: “ook al zou ik geweten hebben dat ze op vakantie gingen, hoe kon ik mijn vrouw ervan weerhouden om naar het vliegveld te gaan?"

De man heeft tot 14 augustus 2022 de tijd om de boete te betalen, anders wordt de boete verdubbeld. "Ik ben een alleenstaande vader die worstelt om te overleven en die dit jaar twee maanden werkloos was."

Wat vind jij? Vind je het juist dat de vader ook moet betalen voor een vakantie waarvan hij niet op de hoogte was gesteld?

Advertisement