"Mijn dochter heeft de trouwjurk van mijn vrouw vernield en ik ben niet meer van plan haar bruiloft te betalen, doe ik er verkeerd aan?”

Janine image
door Janine

21 Juli 2022

"Mijn dochter heeft de trouwjurk van mijn vrouw vernield en ik ben niet meer van plan haar bruiloft te betalen, doe ik er verkeerd aan?”
Advertisement

Er zijn voorwerpen met een onschatbare emotionele waarde, die de geldelijke waarde ver te boven gaan: onder deze zou iemands trouwjurk kunnen zijn, die een van de belangrijkste dagen van het leven vertegenwoordigde en misschien samen met een dierbare werd gekozen. In het verhaal dat we gaan vertellen, besloot een moeder die erg gehecht was aan de jurk die ze op de bruiloft droeg, deze aan haar dochters uit te lenen, van wie er één echter besloot enkele onderdelen te gebruiken om er nog een te maken, wat een harde reactie teweegbracht, ook bij haar vader, die weigerde de extra kosten in verband met het evenement te betalen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het was de man zelf die de Reddit-gebruikers vertelde over het voorval door middel van een lange post, waarin hij uitlegde wat er gebeurd was en zich afvroeg of hij niet overdreven reageerde.

"Mijn vrouw heeft haar trouwjurk samen met haar moeder gemaakt. Het heeft een grote emotionele waarde voor haar en ze is er altijd erg trots op geweest. Het was eenvoudig, maar echt prachtig. Ze zei altijd dat ze zou willen dat onze kinderen haar jurk zouden dragen op hun bruiloft."

Het echtpaar heeft vier kinderen: drie meisjes en een jongen. De vrouw vertelde hen dat de jurk op geen enkele manier qua uiterlijk moest worden veranderd, maar dat hij intact moest blijven zodat hij opnieuw gedragen kon worden.

"Onze schoondochter gebruikte de jurk toen ze trouwde met onze zoon, die dus niet van de traditie werd uitgesloten. Mijn oudste dochter gebruikte hem ook voor haar bruiloft." De vader legde uit dat hij en zijn vrouw zich altijd hebben ingezet om alle kinderen financieel te helpen: "We boden hen financiële bijdragen aan voor hun opleiding, hun bruiloft of een aanbetaling voor het huis. Olivia, de jongste, vroeg om hulp bij het betalen van haar huwelijk."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Nadat ze het verzoek van haar dochter had ingewilligd, mocht ze ook de jurk dragen: "Een paar maanden geleden vroeg Olivia mijn vrouw of ze de jurk voor haar bruiloft mocht gebruiken en mijn vrouw gaf het haar."

De bedoelingen van de jonge vrouw waren echter heel anders dan afgesproken. "Een paar dagen geleden vroeg Olivia me om met haar mee te gaan om een ​​paar leveranciers te betalen, een daarvan was de kleermaker. Ze zag er niet op haar gemak uit, maar ik dacht dat het gewoon de opwinding was voor het huwelijk." De man kon zich echter niet voorstellen dat de echte reden een andere was en verwachtte ook niet wat er zou gebeuren.

De jurk die aan de naaister werd betaald, was in feite "helemaal niet die van haar moeder. Het was heel anders, met toevoeging van delen van de originele jurk. Ze had de bandjes, de geborduurde rok en de sleep verwijderd en liet ze toevoegen op het nieuwe model.”

Op dat moment voelde de man zich verward en vroeg zijn dochter om uitleg. "Olivia's redenering was dat, omdat ze de laatste van onze kinderen was die ging trouwen, niemand anders het meer zou dragen en ze had de naaister verteld de originele jurk te houden en terug te geven. Ik vertelde haar dat het niet hetzelfde is, dat de jurk niet van haar was en dat ze niet kon doen wat ze wilde."

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van de post vroeg vervolgens de naaister om de rest van de jurk en vroeg de dochter om haar moeder persoonlijk te vertellen wat ze had gedaan. "Mijn vrouw nam het heel slecht op. Op dat moment annuleerde ik alle betalingen die ik die dag had gedaan en vertelde haar dat ik geen cent meer zou uitgeven aan haar bruiloft. Ze vindt dat ik te ver ben gegaan, omdat ze haar huwelijk had gepland denkend aan onze hulp en nu zou ze niet alles kunnen betalen."

De toekomstige schoonouders zijn het ook met Olivia eens, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om bij te dragen, dus vroegen ze de man om het te heroverwegen. “Ik heb aan allebei verteld dat mijn dochter iets onvervangbaars van haar moeder heeft afgenomen voor haar ijdelheid. Ik weet dat we aanvankelijk hulp hebben aangeboden voor de bruiloft, maar ik denk dat Olivia's acties rechtvaardigen dat het aanbod wordt geannuleerd. Doe ik er verkeerd aan?”

Wat denk jij?

Advertisement