Docent zegt baan op om manager in een supermarkt te worden: “Zo verdien ik 20.000 dollar meer"

Janine image
door Janine

27 Juli 2022

Docent zegt baan op om manager in een supermarkt te worden: “Zo verdien ik 20.000 dollar meer"
Advertisement

De jaren van de universiteit, de studie en de inzet om tot een voldoening gevende baan te komen, werpen vaak hun vruchten af. Je vind misschien de baan van je dromen, je bereikt je doelen, je creëert iets, stukje bij beetje. Soms komt de werkelijkheid echter niet overeen met onze dromen. Een baan die we fantastisch vonden, kan ons teleurstellen. Het overkwam Gabriel, een man die van docent, manager werd bij Walmart, een bekende Amerikaanse winkelketen. De man moest zijn baan waar hij zo van hield opgeven, omdat hij met de nieuwe kwalificatie meer dan 20 duizend dollar meer zou hebben verdiend, zonder zijn diploma op enigerlei wijze te gebruiken.

Een onrecht? Laten we eens kijken.

via TikTok/sg_powerlifting

Advertisement
Tik Tok screenshot / sg_powerlifting

Tik Tok screenshot / sg_powerlifting

Een man uit Ohio, de Verenigde Staten, genaamd Gabriel, stopte met zijn baan als leraar om $20.000 meer per jaar te verdienen als manager van een bekende winkelketen. Hij legde het uit in een video op TikTok die het web rond ging.

Gabriel zei in de clip: "Ik stopte met lesgeven na 6 jaar om manager te worden bij Walmart en meer geld te verdienen, en mijn diploma niet te gebruiken." De nogal bijzondere keuze heeft niet weinig verbazing gewekt bij gebruikers die zich afvragen wat een leraar ertoe bracht zijn baan op te zeggen. Velen hebben zich afgevraagd of geld een reden was om wat wij een roeping zouden noemen, opzij te zetten.

Advertisement
Tik Tok screenshot / sg_powerlifting

Tik Tok screenshot / sg_powerlifting

Gabriel legde uit dat hij graag lesgaf, maar dat het loon niet voldoende was. Hij verdiende $43.000 per jaar als leraar in Ohio, vergeleken met $65.000 als Walmart Coach, afhankelijk van de bonussen. Als hij eenmaal de rol van manager kan aannemen, zou hij meer dan $100.000 kunnen verdienen, zei Gabriel.

Het aantal uren van zijn werkweek is aanzienlijk afgenomen. "Ik weet niet of je die lange uren kent als docent, tussen lesplanning, evaluatie, rapporten, naschoolse evenementen... als je een trainer bent, is het nog erger."

Veel gebruikers zijn overtuigd door deze uitleg en anderen hebben ingestemd met de keuze.

Wat denk jij? Denk je dat deze man er goed aan heeft gedaan zijn baan op te zeggen waar hij voor gestudeerd heeft om meer geld te verdienen?

Advertisement