Model laat 99% van haar lichaam tatoeëren: "Mijn passie heeft mijn kansen op werk beperkt"

Janine image
door Janine

16 Augustus 2022

Model laat 99% van haar lichaam tatoeëren: "Mijn passie heeft mijn kansen op werk beperkt"
Advertisement

Tatoeages zijn een relatief recente trend in de westerse wereld, die sinds de tweede helft van de twintigste eeuw onder jong en oud in zijn greep heeft; er zijn echter altijd tekeningen op de huid geweest, te beginnen met holbewoners. Ontstaan als symbolen van verschillende inspiraties, zoals de erkenning van het behoren tot groepen en familieclans of als tekenen van prestaties, hebben ze in de loop van de tijd en op verschillende plaatsen verschillende connotaties gekregen. In het westen verspreidde de tatoeage zich in het begin als een symbool van rebellie, voornamelijk gebruikt door punkers en motorrijders, maar in de loop van de tijd is de verspreiding enorm toegenomen, zozeer zelfs dat het tegenwoordig als een echte kunstvorm wordt beschouwd en het moeilijk is om volwassenen te ontmoeten die er niet minstens één hebben.

Maar is er een grens aan het deel van het lichaam dat bedekt kan worden met de geliefde tekeningen zonder negatieve gevolgen voor iemands leven? Blijkbaar wel.

via The Sun

Amber Luke is een Australisch model dat gek is op tatoeages en haar lichaam voor 99% heeft bedekt. Het resultaat is ronduit spectaculair, maar deze passie van haar heeft haar veel gekost en niet alleen in financieel opzicht (ze heeft het ongelooflijke bedrag van bijna 240.000 euro uitgegeven om haar uiterlijk te veranderen, inclusief tatoeages en piercings).

De vrouw kwam meermaals in het nieuws vanwege deze keuzes, maar daar stopten de problemen niet: de gevolgen waren voelbaar op de werkvloer, waardoor ze veel problemen kreeg. Sterker nog, ze werd in meer dan één sollicitatiegesprek afgewezen.

Advertisement

Haar bizarre uiterlijk, zei de jonge vrouw, heeft haar van talloze carrièremogelijkheden uitgesloten. "Maar dat geeft niet. Ik wil niet werken voor een bedrijf dat mijn uiterlijk oppervlakkig beoordeelt, zonder zich te interesseren voor mijn arbeidsethos, mijn moraal of mijn waarden."

De influencer verklaarde ook dat haar lichaam niet weinig afkeer en verschillende negatieve oordelen heeft aangetrokken en hoewel ze het recht van iedereen om zijn eigen mening te hebben erkent, zei ze dat ze geïrriteerd was door de gewoonte van sommige mensen om het te abrupt en direct te uiten. De tattoo-fan liet zich echter niet ontmoedigen door moeilijkheden en vervolgde haar weg met opgeheven hoofd.

Ondanks alles slaagt de vrouw er in feite nog steeds in haar plek te vinden, gebruikmakend van haar ongewone verschijning op sociale netwerken, waar ze verschillende succesvolle profielen opende en een bedrijf oprichtte dat modeaccessoires verkoopt.

"Vroeger haatte ik alles aan mezelf," gaf ze toe, "ik wilde die persoon niet meer zijn en dus vond ik mezelf opnieuw uit."

De relatie tussen tatoeages en de wereld van het werk is niet gemakkelijk en dit verhaal is slechts een bevestiging. Wat denk jij?

Advertisement