Na jaren werken komt hij voor het eerst te laat en wordt ontslagen: collega's komen voor hem op

Janine image
door Janine

18 Augustus 2022

Na jaren werken komt hij voor het eerst te laat en wordt ontslagen: collega's komen voor hem op
Advertisement

Werk is een fundamenteel onderdeel van het leven, omdat het noodzakelijk is voor ons levensonderhoud en dat van het gezin. Om deze reden is er een moment van destabilisatie wanneer je wordt ontslagen. Niemand wil de woorden "je bent ontslagen" horen, ze nemen een referentiepunt weg en plotseling verstoren ze de routine.

Hoewel je misschien niet van je werk houdt, bezorgt het feit dat je zonder zit, angst. Dit betekent echter niet het einde van iemands loopbaan, integendeel, het kan ook het begin van een nieuw leven betekenen. Misschien heeft het oneerlijke ontslag van deze werknemer alleen maar meer kansen voor hem geopend en het ware gezicht van het bedrijf onthuld.

via No_StopItStepbro/ Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Deze medewerker kwam na zeven jaar werken slechts één keer te laat. Jammer echter dat dit kleine ongemak hem zijn ontslag kostte. Zijn collega's, na het nieuws te hebben gehoord, kozen ervoor om te protesteren en kwamen de volgende dag allemaal te laat op kantoor, en zouden daarmee doorgaan totdat hij weer werd aangenomen. De bedoeling was niet alleen dat hun collega weer werd aangenomen, maar ook om te proberen de dingen te veranderen.

Een kleine fout mag een carrière niet onherstelbaar beïnvloeden. "Ons doel - zegt de Reddit-gebruiker die het verhaal deed - was om meer rechten te hebben en gewaardeerd te worden, maar vooral om nu en in de toekomst de zekerheid van een baan te hebben". Het protest lijkt het gewenste resultaat te hebben opgeleverd, de manager belde de ontslagen werknemer, maar op dat punt was hij het die ervoor koos het aanbod af te wijzen.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De angst om op elk moment je baan te kunnen verliezen, zorgt er zeker niet voor dat je op de beste manier werkt. Een rustige omgeving daarentegen verhoogt de productiviteit alleen maar. De ontslagen medewerker was trots op zijn collega's, al benadrukte hij dat het niet nodig was. Deze keer wilde hij er echter voor kiezen zich niet te laten domineren door gebeurtenissen, dus besloot hij niet terug te keren naar zo'n negatieve omgeving.

Een klein foutje overkomt iedereen, maar deze man heeft er te veel voor betaald. Was de keuze om niet terug te keren toen hij werd teruggeroepen de juiste?

Advertisement