Kleuterschool plaatst een bordje bij de ingang: “Stop die telefoon weg, je komt je kind halen!"

Janine image
door Janine

16 September 2022

Kleuterschool plaatst een bordje bij de ingang: “Stop die telefoon weg, je komt je kind halen!"
Advertisement

De hedendaagse samenleving heeft ons ertoe aangezet om de smartphone als onze beste vriend te zien. Dit kleine apparaat, dat we altijd bij ons hebben, beheerst ieders leven. Het stelt ons in staat altijd bereikbaar te zijn, afstanden in een oogwenk te overbruggen en alles te weten. Het probleem is echter dat het ons losmaakt van de realiteit. Heel vaak vraagt het onze volledige aandacht, waardoor we wegkijken van wat ons omringt.

Precies om deze reden hebben de leerkrachten van een kinderdagverblijf ervoor gekozen om ouders te waarschuwen voor de opdringerige kracht van de mobiele telefoon en hen uit te nodigen om hun smartphone weg te stoppen wanneer ze hun kinderen gaan ophalen.

via FoxNews

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Juliana Farris Mazurkewicz ging, zoals elke dag, haar dochter ophalen van de kleuterschool, toen ze een bord bij de schoolingang zag dat dringend uitnodigde om de smartphone uit te zetten. De vrouw werd getroffen door de tekst van dat bericht en wilde het delen met het web.

"Je bent gekomen om je kind op te halen van school! Leg die telefoon weg! Je kind is blij je te zien! Ben jij ook blij om hem te zien? We zagen kinderen hun ouders hun knutselwerkjes laten zien terwijl zij op hun telefoon keken. We hebben kinderen horen zeggen: 'Mama, mama, mama...' maar de ouder let altijd meer op de smartphone dan op het kind. Doe die mobieltjes weg!".

Advertisement

Het doel van de mededeling is om ouders aan te moedigen meer tijd met hun kinderen door te brengen. Vaak kan de afleiding van een moeder of vader, misschien onbewust, een kind sterk beïnvloeden. Een zin die voor een volwassene ongevaarlijk lijkt, zou dat voor de oren van een kind misschien niet zijn.

Daarom wilden de leerkrachten van deze school de ouders waarschuwen met een bordje dat hen uitnodigt om hun telefoon neer te leggen en hun aandacht te schenken aan hun kind, wanneer ze het ophalen van de kleuterschool.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een kind kan, na naar school te zijn geweest en avonturen te hebben beleefd, niet wachten om naar huis te gaan en alles te vertellen. Daarom moeten ouders de tijd nemen om naar hem te luisteren en nieuwe ontdekkingen met hem te delen. Als hij beseft dat er niet naar hem wordt geluisterd omdat zijn moeder en vader het te druk hebben met het kijken op hun schermpje, kan hij beledigd en teleurgesteld zijn.

Hoe vaak gebruik jij je mobiele telefoon?

Advertisement