Hij parkeert de auto 8 minuten en krijgt een boete: "Ik probeerde te betalen voor het parkeren"

Janine image
door Janine

01 September 2022

Hij parkeert de auto 8 minuten en krijgt een boete: "Ik probeerde te betalen voor het parkeren"
Advertisement

Het krijgen van een boete is nooit leuk, zeker als er geen overtreding is begaan. Ian Dykes benadrukte dat hij de boete van 72 euro, de helft van zijn dagloon, die hij ontving voor het slechts acht minuten parkeren van zijn auto, onterecht vond. Wat hem het meest irriteerde, was dat hij deze kreeg terwijl hij probeerde te betalen voor het parkeren.

Ian is bedrijfsingenieur van Dell. Die ochtend ging hij naar de wijk East Street in Nottingham, omdat hij een klus moest doen voor een nabijgelegen bioscoop. In deze Engelse stad is het erg moeilijk om te parkeren, dus als je in de buurt van je bestemming bent, is het altijd beter om op zoek te gaan naar een parkeerplaats. Gelukkig vond de man een plek niet al te ver van de plaats waar hij moest zijn. Toen hij echter besloot de auto hier te parkeren, begonnen de problemen.

via Grimsbytelegraph

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Eenmaal geparkeerd, moest Ian betalen voor het parkeren, daarvoor moest hij een nummer bellen. "Ik belde - legt de man uit - en ik vulde het kenteken van mijn auto in, toen vroegen ze me het opnieuw en ik typte het opnieuw in. Er werd me ongeveer vier keer gevraagd om het nummer in te voeren. De betaling werd niet geaccepteerd, dus na acht minuten dacht ik dat het beter was om te vertrekken."

Omdat het niet lukte om te betalen, besloot Ian weer in de auto te stappen en hem ergens anders te parkeren. Naast de bioscoop is er een parkeergarage van twee verdiepingen, dus hij koos ervoor om daarheen te gaan. Dit keer verliep alles vlekkeloos.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ian was de hele gebeurtenis vergeten toen hij ongeveer een week later een boete van 72 euro kreeg. De reden was dat de auto acht minuten geparkeerd stond, zonder te hebben betaald. De man verspilde natuurlijk geen tijd en diende een klacht in tegenover het bedrijf dat de parkeerplaats beheert. Behalve dat hij de auto daar korte tijd had laten staan, liet hij zien dat hij nauwelijks 10 minuten later op een andere parkeerplaats stond.

Het bedrijf was echter onverbiddelijk en dwong de man te betalen: "ze zeiden dat de auto geen probleem had, maar dat was niet zo. Er werden steeds dezelfde dingen herhaald, het was vermoeiend". Hij heeft een situatie meegemaakt waar niemand in zou willen zitten.

Advertisement