Een baan van 8 uur per dag in een luxe bar met het salaris van €450: "Zo kan ik niet leven"

Janine image
door Janine

24 September 2022

Een baan van 8 uur per dag in een luxe bar met het salaris van €450: "Zo kan ik niet leven"
Advertisement

De droom van elke jongere is om op zichzelf te gaan wonen, zijn eigen ruimte te veroveren en onafhankelijk te worden van het gezin. Een poging om te bewijzen, aan zichzelf en aan zijn dierbaren, dat hij volwassen is geworden. Een van de belangrijkste aspecten is echter het hebben van een baan om de kosten te kunnen betalen. Dit dacht ook Marco (een 22-jarige) en daarom zocht hij, voordat hij verhuisde, een baan waarmee hij het einde van de maand zou kunnen halen zonder zijn ouders te moeten belasten.

Op een dag kreeg hij een telefoontje voor een ​​sollicitatiegesprek voor een baan in een zeer populaire luxe bar. Marco dacht dat zijn kans was gekomen. Jammer echter dat hij niet had verwacht dat ze hem een ​​heel laag loon zouden bieden.

via Geosnews

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Op de dag van het gesprek gaat Marco naar de club om degenen te ontmoeten waarvan hij hoopte dat ze zijn werkgevers zouden worden, en na de eerste formaliteiten begonnen ze met hem te praten over de baan en de rol die hij zou hebben.

"Nadat ze me de geschiedenis van de plek hadden uitgelegd, wilden ze tijdens het verhaal benadrukken dat het een luxe bar was. Pas later verduidelijkten ze wat mijn taken en mijn werktijden zouden zijn. Ik had acht uur per dag moeten werken, zes dagen per week. Aan het einde van alle motiverende speeches, over hoe mooi het was wat ze me aanboden, vertelden ze me dat het maandsalaris 450 euro zou zijn. Ik kon niet anders dan weigeren".

In het contract stond dat Marco de eerste maanden 450 euro per maand zou verdienen, tot hij na bijna een jaar 900 euro kreeg. De man is niet aan zijn eerste werkervaring toe, maar hij heeft al verschillende wegen bewandeld, die hem helaas tot geen enkel doel hebben geleid. Hij had al in een andere bar gewerkt, maar ook daar boden ze hem buitensporige uren (7 dagen per week voor 10 uur per dag) in vergelijking met het salaris (minder dan duizend euro). Ook de ervaring bij een callcenter was niet al te best, "ze betaalden ons op basis van de minuten die we aan de telefoon doorbrachten, ook hier verdiende ik heel weinig".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Als de man alleen wil gaan wonen, heeft hij een salaris nodig om alle onkosten te kunnen betalen, daarom denkt hij erover om volledig van sector te veranderen. Hij besloot de horeca te verlaten en weer aan het werk te gaan als metselaar.

Als Marco zelfstandig wil kunnen wonen kan hij deze baan niet aannemen, wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement