Bij het sollicitatiegesprek biedt het bedrijf hem een ​​lager salaris dan in de advertentie stond vermeld: hij staat op en vertrekt

Janine image
door Janine

06 Oktober 2022

Bij het sollicitatiegesprek biedt het bedrijf hem een ​​lager salaris dan in de advertentie stond vermeld: hij staat op en vertrekt
Advertisement

Het zoeken naar werk is een min of meer lange periode in ieders leven. Een periode vol optimisme, waarin je hoopt de baan van je dromen te vinden, of misschien wel de baan die bij je past. De eerste stap bij het zoeken van een nieuwe baan is echter het sollicitatiegesprek. Het moment waarop de twee partijen elkaar leren kennen en tegenover elkaar staan. De kandidaat toont het cv en zijn vaardigheden, terwijl het de taak van de recruiter is om hem vragen te stellen, om te begrijpen of hij de juiste persoon is om aan te nemen.

Deze man realiseerde zich echter tijdens het gesprek dat het bedrijf dat contact met hem had opgenomen niet geschikt voor hem was. In zijn post op Reddit vertelde hij over een ontmoeting met wat zijn werkgever zou zijn geweest en waarom hij de baan opgaf.

via Jasoncav82/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Als je een sollicitatiegesprek hebt, kan alles goed gaan of is er een mogelijkheid dat er iets misgaat. In feite dacht deze Reddit-gebruiker dat het bedrijf perfect voor hem was en ook voor de positie die ze hem aanboden. Jammer echter dat hij niet aan een klein detail had gedacht: het salaris.

De jongen werd, nadat hij een eerste test had doorstaan, geroepen om het eigenlijke gesprek met zijn superieuren af ​​te nemen. Deze laatsten merkten meteen dat de vaardigheden van de kandidaat hun verwachtingen ver overtroffen. Het leek erop dat alles goed ging, maar toen begonnen ze te praten over het salaris. Op de vraag hoeveel hij wilde, antwoordde hij het bedrag dat in de advertentie stond, maar zodra de recruiters erachter kwamen dat hij werkloos was, deden ze een bod van zo'n $6.000 (€ 5.970) minder per jaar.

Op dat punt vroeg de jongen om uitleg, maar de werkgever antwoordde: "je hebt geen werk, je zou blij moeten zijn om dit aanbod te ontvangen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De jongen stelde de woorden van de man niet op prijs en antwoordde: "Ik hervat liever mijn studie dan dit aanbod te accepteren". Dus besloot hij op te staan ​​en te vertrekken. De volgende dag ging hij naar de universiteit.

Hij had veel moed en bewees zijn waarde tegenover het hoofd van het bedrijf, dat zijn kwaliteiten onderschatte. Zou jij je op dezelfde manier hebben gedragen?

Advertisement