Dit meisje laat geen fooi achter in het restaurant, de tweede keer dat ze daarheen gaat, weigeren ze haar te bedienen

Janine image
door Janine

20 September 2022

Dit meisje laat geen fooi achter in het restaurant, de tweede keer dat ze daarheen gaat, weigeren ze haar te bedienen
Advertisement

Als je naar een restaurant gaat, hoop je een leuke avond door te brengen in het gezelschap van vrienden, dierbaren of familie. Een fundamenteel element om naast eten ook tevreden de deur uit te gaan, is de bediening aan tafel. Vaak hebben we de neiging om, als dat laatste optimaal is uitgevoerd, een extraatje achter te laten.

In de loop der jaren is de cultuur van het geven van fooien echter steeds sterker geworden, zozeer zelfs dat als het niet wordt achtergelaten, de obers de volgende keer kunnen klagen of een service van mindere kwaliteit aanbieden. Dit meisje weet er alles van, die heeft besloten om haar ervaring op sociale media te vertellen.

via Dailydot/TikTok

Advertisement
Buelistic/TikTok

Buelistic/TikTok

De vrouw in kwestie is Bueli Njheri, een artiest en TikToker die op sociale media bekend staat onder de naam Buelistic. In een video op haar profiel besloot ze te vertellen wat er op een avond in het restaurant met haar was gebeurd. "Ik ging uit eten met iemand van wie ik hou en ik besloot ook een vriend van mij uit te nodigen."

Maar toen de drie bij het restaurant aankwamen en aan tafel gingen zitten, kwam er niemand naar hen toe om hun bestelling op te nemen. Ze wachten al een hele tijd. Plots zagen ze de manager van het restaurant naderen, ze dachten dat hij hen zou vragen wat ze wilden eten, maar dat was niet zo en zijn woorden verrasten hen.

In feite vertelde de manager hen dat niemand hen zou dienen. Dit alles gebeurde omdat het meisje de vorige keer geen fooi had achtergelaten. Bueli antwoordde na het horen van deze woorden dat niemand verplicht is om een ​​extraatje achter te laten, maar vooral dat niet iedereen het kan betalen. "Dit mag mensen er niet van weerhouden om goede service te krijgen."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het meisje zelf wendt zich in haar video tot de gebruikers met de vraag of ze vinden dat dit alles het gedrag van het personeel van het restaurant rechtvaardigt. Deze kwestie wordt veel besproken, zozeer zelfs dat er talloze reacties waren. We gaan van degenen die vinden dat er alleen iets extra’s moet worden achtergelaten als de service naar behoren is, naar degenen die daarentegen vinden dat het verplicht is, "mijn moeder zegt altijd om niet naar het restaurant te gaan als je niet genoeg geld hebt om fooi te geven", iemand anders zegt: "Ik ga niet uit eten als ik geen geld achterlaat voor mijn ober."

Bueli vindt dat het geven van fooien niet verplicht zou moeten zijn, maar alleen zou moeten worden achtergelaten als het personeel het verdiend heeft. Wat denk jij ervan?

Advertisement