Veganist klaagt publiekelijk vleesrestaurant aan dat weigerde haar te bedienen

Janine image
door Janine

12 Maart 2023

Veganist klaagt publiekelijk vleesrestaurant aan dat weigerde haar te bedienen
Advertisement

Sommige mensen maken op het gebied van voeding keuzes en besluiten bepaalde wegen in te slaan. In sommige gevallen stop je met het nemen van een bepaald product. Steeds meer mensen hebben besloten om helemaal te stoppen met het eten van vlees of producten van dierlijke oorsprong, zowel om het leven van dieren als dat van de planeet waarop ze leven te beschermen. Wanneer deze personen echter naar een restaurant gaan, kunnen ze in de problemen komen, namelijk dat de gerechten niet speciaal voor hen zijn gemaakt.

De vrouwelijke hoofdrolspeler van het verhaal is veganist en heeft het restaurant publiekelijk beschuldigd omdat ze weigerden haar te bedienen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Tvyfarandula

Advertisement
 Amie-Beth Steadman/Facebook

Amie-Beth Steadman/Facebook

Amie-Beth Steadman is een 27-jarige Engelse vrouw die ervoor heeft gekozen veganist te worden. Inmiddels zijn er steeds meer mensen die deze filosofie omarmen, maar blijkbaar lijken niet alle restaurants zich in deze richting te hebben kunnen ontwikkelen en hebben ze besloten te weigeren uitsluitend op plantaardige producten gebaseerde gerechten te maken.

Dit meisje vertelde via een video op haar sociale kanalen dat ze een restaurant belde om een ​​tafel te reserveren en maakte van de gelegenheid gebruik om te vragen of ze ook gerechten voor veganisten maakten. Het antwoord dat de gesprekspartner haar gaf, bracht haar echter van haar stuk.

“Als ik naar een restaurant ga dat geen gerechten serveert met alleen met plantaardige producten, eet ik meestal de bijgerechten, die vind ik altijd lekker. Maar toen ik dit restaurant belde en zei dat ik geen vlees eet, antwoordden ze me dat ze geen veganisten accepteren in hun restaurant. Toen ik om uitleg vroeg, vertelden ze me dat ze niet wisten waarom veganisten bij hen zouden moeten gaan eten".

Advertisement
Public domain pictures - Not the actual photo

Public domain pictures - Not the actual photo

Velen kwamen tussenbeide onder de video van de vrouw en beweerden dat ze er goed aan had gedaan om publiekelijk te vertellen hoe het personeel van het restaurant zich jegens haar had gedragen. Bovenal vonden ze allemaal dat de restauranteigenaar de plicht heeft om al zijn gasten te verwelkomen en te plezieren. "Er zijn geen excuses voor een restaurant dat geen veganistische en vegetarische opties heeft", "Ik ben geen veganist, maar wat is eigenlijk het probleem als iemand alleen bijgerechten wil eten?" of nogmaals: "Ik begrijp niet waarom je een klant zo wegstuurt".

Wat vind jij?

Advertisement