"Om de kosten te kunnen dekken, moeten we koffie verkopen voor £14": twee barista's blazen stoom af

Janine image
door Janine

20 September 2022

"Om de kosten te kunnen dekken, moeten we koffie verkopen voor £14": twee barista's blazen stoom af
Advertisement

Een café beheren is altijd erg complex, elke maand moet je rond zien te komen, met leveranciers praten en de beste prijzen vinden. Bovendien is het altijd noodzakelijk om aandacht aan de klanten te geven, want aan hen heb je je inkomsten te danken. De manager moet namelijk door aanbiedingen, voorstellen en kwaliteit van de producten klanten verleiden om nog een keer terug te komen.

Dit alles betekent een echte onderneming, maar het moeilijkste obstakel dat moet worden overwonnen, zijn de kosten, die de eigenaren van elke activiteit ertoe aanzetten de prijzen van producten en diensten te verhogen.

Dit stel horecaondernemers is zich daar terdege van bewust, want ze legden uit wat de stijging van de kosten voor hen en voor het café zou betekenen.

via Mirror

Advertisement

Anna en Chris Vidler zijn niet alleen een echtpaar, ze bezitten en beheren The Lane, een onafhankelijk restaurant in Deal, in Kent. Het restaurant biedt een menukaart voor elke maaltijd, van ontbijt tot diner, je kunt er genieten van zowel pannenkoeken als heerlijke sandwiches. Het best verkochte product is echter ongetwijfeld koffie. De twee houden van hun werk, ze houden ervan om in contact te zijn met hun klanten, maar ze weten al dat de stijging van de kosten hun restaurant niet weinig zal beïnvloeden, want het is onvermijdelijk dat ook de prijs van hun producten zal stijgen.

De verdienste van de eigenaar van een restaurant is het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. De stijging van de kosten veroorzaakt dus ook een verhoging van de bedragen waartegen de producten in het pand worden verkocht. Anna en Chris hebben dan ook geschat dat ze om de kosten te dekken een onevenredig bedrag voor de koffie zullen moeten vragen, namelijk 14 pond (wat overeenkomt met ongeveer 16 euro). Dit alles is voor klanten natuurlijk helemaal niet aantrekkelijk om binnen te lopen.

Advertisement

“Hoewel - leggen Anna en Chris uit - er altijd een goede klantenkring is geweest die het café vulde, begonnen we lege stoelen te zien. We kunnen geen koffie voor zo'n hoge prijs verkopen, want zo komen er steeds minder mensen naar The Lane. We moeten een oplossing zien te vinden".

De twee proberen op alle mogelijke manieren een alternatief te vinden, omdat ze niet geloven dat sluiting de juiste weg is. Wat zou jij doen?

Advertisement