Hij koos ervoor om in een camper te wonen en te werken: "Ik ben altijd aan het reizen en ik bespaar"

Janine image
door Janine

22 September 2022

Hij koos ervoor om in een camper te wonen en te werken: "Ik ben altijd aan het reizen en ik bespaar"
Advertisement

Voor sommige mensen is de routine te eentonig, ze hebben altijd andere prikkels nodig, willen nieuwe plekken zien en mensen ontmoeten. Om deze reden kan het bijna vermoeiend zijn om altijd naar hetzelfde kantoor te gaan en elk detail te kennen. Kiezen om je leven totaal te veranderen, is echter een beslissing die zeer zorgvuldig moet worden afgewogen. Je moet de voor- en nadelen evalueren en alleen dan kun je deze weg inslaan. Elke dag op een andere plek zijn zou een droom zijn, je kunt van de zee naar de bergen gaan, elke keer dat je wakker wordt, zie je een ander uitzicht.

Op deze manier werken is suggestief, maar het vergt moed om zo'n weg in te slaan. Deze man besloot echter de sprong te wagen en ging in een camper wonen en werken.

via Corriere della Sera

Advertisement

Zijn naam is Fabio Antichi, een 37-jarige manager uit Pisa, en toen hij de kans kreeg, aarzelde hij niet en besloot hem meteen te grijpen. Hij is de digitale marketingmanager van het Pisaanse bedrijf Dibix, dat zich bezighoudt met e-commerce en het maken van websites. Zijn baan stelt hem in staat om overal gemakkelijk te werken, het enige essentiële is een internetverbinding. Zo kan hij kiezen of hij zijn werk uitvoert met uitzicht op de zee, het meer of in het centrum van een metropool.

Advertisement

Daarom kocht hij zo snel mogelijk een camper en ging op pad. Elke dag wakker worden in een andere regio of stad is werkelijk romantisch. Op deze manier kon Fabio door heel Italië touren. "Sinds ik niet meer thuis of op kantoor werk, is mijn productiviteit exponentieel toegenomen, terwijl ik werk ben ik gelukkig, kijk ik om me heen en voel ik me goed, ik haal inspiratie uit de lucht die ik inadem: de zee, een berg, een grasveld”.

Na werktijd, in plaats van zich te verschuilen in de camper, profiteert hij van die uren om alles om hem heen te leren kennen, tot etenstijd. Daarna zoekt hij naar een trattoria en eet de typische gerechten van de plaats. Dit is ook een manier om andere gebruiken te leren kennen.

Deze keuze heeft echter niet alleen de mogelijkheid om van “werkplek” te veranderen wanneer hij wil, maar heeft ook een positief effect op de kosten. Het onderhouden van een huis kost veel meer dan een camper, en het wordt ook aangedreven door zonnepanelen.

Fabio's keuze was zeer moedig, want hij slaagde erin alles achter zich te laten en aan deze reis te beginnen. Wat vind je van zijn beslissing?

Advertisement