Moeder kookt honderden maaltijden van tevoren voor het gezin: "In de voorraadkast staat voldoende, van oktober tot mei"

Janine image
door Janine

21 September 2022

Moeder kookt honderden maaltijden van tevoren voor het gezin: "In de voorraadkast staat voldoende, van oktober tot mei"
Advertisement

Het bereiden van maaltijden is altijd een bitterzoet moment voor een gezin: als het leuk kan zijn om te koken voor degenen waar je van houdt, heb je ook vaak op het moment van voorbereiding geen idee wat je moet maken. De benadering van koken is voor elke moeder anders: er zijn mensen die vertrouwen op de inspiratie van het moment, mensen die liever vertrouwen op voorgekookte of afhaalmaaltijden. En dan zijn er de methodische moeders, die maaltijden voor de hele week plannen en het schema nauwgezet volgen.

Een moeder uit Indiana in de Verenigde Staten heeft deze planning nog dichter bij de perfectie gebracht. Laten we samen kijken wat ze voor haar gezin heeft gedaan.

via Metro

Advertisement
@fiveacrefarm/TikTok

@fiveacrefarm/TikTok

Kelsey Shaw is een 30-jarige moeder die in Crown Point, in Indiana woont, sinds zij en haar man Nathaniel besloten om naar een boerderij te verhuizen om hun 3 kinderen in contact met de natuur op te voeden. Een veel gemaakte keuze tegenwoordig, maar wat het uitzonderlijk maakte, is de voorraadkast die de vrouw in de loop van de tijd heeft gemaakt. In feite produceert Kelsey op de boerderij het voedsel dat de familie in de zomer vers consumeert en in de winter geconserveerd. De jonge vrouw leerde zelf gedroogde conserven maken, in blik en in olie of azijn, terwijl ze de drie zomermaanden bezig was met de bereiding van producten voor conservering; het gezin zal dus het hele jaar door zelfgemaakt voedsel consumeren, maar is ook voorbereid op elke gebeurtenis die de voedselvoorziening kan vertragen of elimineren.

"Toen we naar de boerderij verhuisden, wilden we een langzamer leven leiden en wilden we weten wat we aten en waar het vandaan kwam", zegt de jonge vrouw op haar TikTok-kanaal. “Je bent er veel tijd mee kwijt. Ik besteed minstens twee uur per dag in de tuin en het bewaarproces kan dagen duren; het is een vaardigheid."

Advertisement
@fiveacrefarm/TikTok

@fiveacrefarm/TikTok

Het gezin verbouwt groenten en fruit op de boerderij en heeft ook kippen en melkgeiten. "Ik heb complete maaltijden geconserveerd, dus maak ik potten en doe ze dan in een blikje met perspassing, zodat ze klaar zijn om te worden geconserveerd en gebruikt wanneer ik ze nodig heb", legt Kelsey uit. "Het betekent dat ik me nooit zorgen hoef te maken over het avondeten als het een drukke dag is geweest."

Kelsey bereidt de conserven product voor product; bovendien liggen in haar voorraadkast voorraden van al dat voedsel dat ze niet op de boerderij kan produceren: meel, rijst, pasta worden ongeveer om de twee weken in de supermarkt 40 minuten van huis gekocht. Om haar reserves onder controle te houden, inventariseert de vrouw periodiek haar voorraadkast, zodat alles perfect op orde is.

@fiveacrefarm/TikTok

@fiveacrefarm/TikTok

Dankzij de inzet van deze moeder kan het hele gezin zich zo vaak mogelijk voeden met vers voedsel en in de voorraadkast staan ​​426 maaltijden gemaakt met ingrediënten uit eigen tuin, genoeg voor de komende 8 maanden. Een veeleisende levensstijl, maar een die ongetwijfeld elke inspanning terugbetaalt met de sereniteit en trots van het consumeren van iets waarvan de hele geschiedenis bekend is.

Zou jij zo'n radicale keuze kunnen maken?

Advertisement