Influencer klaagt omdat ze om 17.00 uur klaar is met werken: fans nemen het niet goed op

Janine image
door Janine

30 September 2022

Influencer klaagt omdat ze om 17.00 uur klaar is met werken: fans nemen het niet goed op
Advertisement

Sociale media hebben het mogelijk gemaakt een virtuele wereld te creëren, waarin iedereen met elkaar kan worden verbonden. In deze ruimte zijn sommige figuren steeds belangrijker geworden, zo belangrijk dat ze de keuze van anderen kunnen beïnvloeden: vandaar de naam influencer. Deze laatsten tonen op hun sociale profielen, voornamelijk via afbeeldingen en video's, bepaalde producten, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om ze te kopen.

De influencer waarover we je gaan vertellen, is in het middelpunt van een verhit debat beland omdat ze enkele uitspraken deed die door zowel haar collega's als fans nogal ondoordacht werden beschouwd. Laten we eens kijken wat ze zei.

via The Tab

Advertisement
mikaylanogueira/TikTok

mikaylanogueira/TikTok

De vrouw in kwestie is Mikayla Nogueira, een beauty-influencer. Elke dag maakt ze meerdere video's, waarin ze bepaalde trucjes laat zien en het effect daarvan op haar huid. Ondanks dat ze erg geliefd is, stond ze in het middelpunt van talloze kritieken vanwege een van haar beweringen.

Een zin in een van haar video's werd uit de context gehaald. In de volledige clip vertelde de vrouw over een typische dag: nadat ze om zes uur 's ochtends wakker werd, nam ze talloze video's op waarin ze make-up droeg, bracht vervolgens een paar uur door met het bewerken van die inhoud op de computer en controleerde vervolgens al haar sociale profielen en ten slotte nam ze deel aan verschillende bijeenkomsten.

De video eindigt echter met de zin die aanleiding gaf tot vele reacties: "Ik ben letterlijk net gestopt met werken, het is 17:19 uur. Probeer eens een dagje influencer te zijn. Probeer het maar. Mensen zeggen dat het makkelijk is." De meeste mensen schonken echter, ongeacht de context, bijna uitsluitend aandacht aan haar klachten over het tijdstip waarop ze klaar was met werken. Veel gebruikers hebben zich geconcentreerd op de laatste verklaring, waarbij ze benadrukken dat veel mensen om 17 uur klaar zijn met werken, maar niet klagen en veel minder verdienen dan zij.

Advertisement
mikaylanogueira/TikTok

mikaylanogueira/TikTok

Er is ook veel kritiek van haar mede-influencers. Deze laatsten benadrukten dat hoewel dat van de influencer zeker een beroep is, het niet zo moeilijk is als vele andere banen. Om deze reden moet men altijd aandacht besteden aan alles wat wordt gezegd.

Misschien bedoelde ze het niet zo. Waarschijnlijk werd de uiteindelijke betekenis van de woorden van Mikayla Nogueira verkeerd begrepen, waardoor het debat ontstond. Wat denk jij ervan?

Advertisement