Deze vrouw knipt haar nagels al meer dan 20 jaar niet: “Ik heb me gewoon aan een belofte gehouden”

Janine image
door Janine

11 Oktober 2022

Deze vrouw knipt haar nagels al meer dan 20 jaar niet: “Ik heb me gewoon aan een belofte gehouden”
Advertisement

Elk individu stelt zichzelf doelen en streeft ernaar om zijn wens uit te laten komen. Vaak willen mensen ergens de beste in worden, erkend worden voor hun inzet om dat doel te bereiken.

Sommige dromen zijn gemakkelijker te verwezenlijken dan andere. Soms wordt het resultaat in korte tijd behaald, in bepaalde gevallen moet je echter constant proberen. Bij weer andere is het nodig jaren te wachten voordat het doel is bereikt, zoals gebeurde bij deze vrouw die jarenlang haar nagels niet heeft geknipt. Dit alles leverde haar het wereldrecord op.

via Economictimes

Advertisement
 Guinness World Records/Instagram

Guinness World Records/Instagram

Haar naam is Diana Amstrong en ze gaat al meer dan 20 jaar niet naar schoonheidssalons, omdat ze ervoor koos haar nagels niet meer te knippen, die in totaal een lengte bereikten van 1306,58 cm (ongeveer 13 meter). Precies om deze reden werd ze bekroond met het Guinness World Record. Het was eerder een belofte dan een uitdaging. De laatste keer dat ze een manicure kreeg was in 1997, en dat deed haar dochter Latisha. Vanaf die dag beloofde de vrouw haar dochter en zichzelf dat ze ze nooit meer zou knippen, maar ze zou laten groeien, ongeacht de lengte.

Het hebben van zulke lange nagels kan problemen veroorzaken, zelfs bij het uitvoeren van de eenvoudigste handelingen, zoals bijvoorbeeld je handen wassen of zelfs gebaren van genegenheid maken, zoals het gezicht van je kinderen strelen. Diana wilde echter benadrukken dat ze geen moeite heeft met het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Advertisement
 Guinness World Records/Instagram

Guinness World Records/Instagram

"Ik knoop mijn broek, open blikjes frisdrank, hoewel ik in dit geval een hendel nodig heb. De enige echte handeling die me in de problemen brengt, is autorijden, want de laatste keer dat ik het deed, moest ik mijn hand uit het raam houden, dus ik rij niet meer."

Achter dit record zit hoe dan ook veel aandacht, Diana gaat namelijk vaak naar specialisten om controles uit te voeren, ze brengt nagellak aan op elke nagel, en daar doet ze ongeveer 10 uur over, maar bovenal gebruikt ze tussen de 15 en 20 flessen nagellak.

guinnessworldrecords/Instagram

guinnessworldrecords/Instagram

De vrouw dacht niet dat haar nagels zouden kunnen leiden tot het winnen van het Guinness World Record, zozeer zelfs dat ze aanvankelijk dacht dat het een grap was, maar ze is nu trots op haar erkenning.

Denk jij dat het mogelijk is om gemakkelijk te leven met zulke lange nagels?

Advertisement