De expert van wachtrijen: hij staat in de rij voor andere mensen en verdient £160 per dag

Janine image
door Janine

19 Oktober 2022

De expert van wachtrijen: hij staat in de rij voor andere mensen en verdient £160 per dag
Advertisement

Heel vaak, als er een nieuw product uitkomt waar al jaren naar wordt uitgekeken, wil iedereen een van de eersten zijn om het te hebben. Om deze reden proberen ze koste wat kost naar de verkoper te gaan voordat iemand anders het koopt. Om er zeker van te zijn dat je het in je bezit krijgt, moet je echter lang voordat de verkoop begint aanwezig zijn. Het kan namelijk voorkomen dat veel mensen de avond ervoor al voor de winkel gaan liggen, zodat ze de volgende dag als eerste in de rij staan. Andere keren gebeurt het echter om aan te komen en een enorme rij voor je te vinden. Uren wachten voordat je aan de beurt bent is saai, maar daar is nu een oplossing voor.

Deze man heeft besloten een nieuw beroep te creëren: betaald worden om in de rij te staan ​​in plaats van anderen. Maar hoe werkt dit nieuwe beroep?

via The Sun

Advertisement
Rosenfeld Media/Flickr - Not the actual photo

Rosenfeld Media/Flickr - Not the actual photo

Freddie Beckitt is een zeer ingenieuze 31-jarige man. In feite heeft hij een nieuwe en originele baan gecreëerd, namelijk in de rij staan ​​voor anderen. In de rij staan ​​en uren en uren wachten buiten een winkel of evenement is voor hem nooit een last geweest. Precies om deze reden besloot hij er zijn beroep van te maken en zo "de professional van de wachtrijen" te worden.

Deze man wordt dus betaald om namens andere mensen in de rij te staan. Zijn salaris is 20 pond (24 euro) per uur, waarmee hij 160 pond (190 euro) verdient op een 8-urige werkdag. Een beroep, zoals hij zelf aangaf, dat hem bevalt, omdat hij denkt dat in de rij staan ​​in zekere zin een vorm van kunst is. Hij gelooft ook dat de beste taken diegenen zijn waarin hij moet wachten tot een evenement begint, omdat je heel bijzondere mensen leert kennen.

Advertisement
U.S. Indo-Pacific Command/Flickr - Not the atual photo

U.S. Indo-Pacific Command/Flickr - Not the atual photo

Een van de meest bijzondere opdrachten, waarin hij zich amuseerde, was toen een aantal welgestelde klanten hem vroegen om kaartjes op te halen en vervolgens te wachten tot ze arriveerden voor de tentoonstelling van Christian Dior van V&A. Het werk duurde 8 uur, maar de wachtrij zelf slechts 3. "Ik heb veel tijd doorgebracht met ronddwalen in het museum van V&A, wachtend op hen, en ik werd goed betaald. Het was geweldig!".

Hij heeft geen specifieke categorie klanten, ze variëren van tijd tot tijd, van jonge gezinnen tot gepensioneerden. De moeilijkste maanden zijn de winter omdat er weinig evenementen zijn en de temperaturen lager, maar dat haalt hij in de zomer in wanneer er weer meer artistieke evenementen zijn en daarom ook veel meer werk.

Een zeer interessante baan, maar om het te doen moet je veel geduld hebben. Wat vind jij ervan?

Advertisement