"Ik heb 4 banen opgegeven na het werken van maar één dag, het leven is te kort"

Janine

28 November 2022

Advertisement

De uren die we op het werk doorbrengen, nemen het grootste deel van ons volwassen leven in beslag, tenzij we het geluk hebben geen salaris nodig te hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom is het belangrijk dat ons werk niet alleen vanuit economisch oogpunt voldoening gevend is, maar vooral ook vanuit persoonlijk en professioneel oogpunt. Waarom genoegen nemen met iets dat we niet leuk vinden als we kunnen krijgen waar we van dromen? Natuurlijk is de behoefte om alle onkosten te betalen groot, maar je moet nooit stoppen met zoeken naar je plek in de wereld.

Dit is wat een jonge TikToker denkt, die talloze meningen heeft gekregen door haar verhaal op het sociale netwerk te delen.

via El tiempo

Advertisement

@hanelizabetx/TikTok

@hanelizabetx is een TikToker die honderdduizenden views heeft gekregen voor het delen van haar unieke werkervaring. In feite verliet de jonge vrouw vier banen na slechts één dag. De reden? "Omdat het leven te kort is, en als je je baan niet leuk vindt, stop er dan mee”, zegt de jonge vrouw, die ook bij andere gelegenheden soortgelijke video's heeft gemaakt.

De reacties van de gebruikers waren tegenstrijdig: sommigen waren het met haar eens, terwijl anderen haar hard bekritiseerden. "Ik dacht dat ik de enige was. Ik heb het dit jaar met vier banen gedaan omdat het mijn welzijn niet ten goede komt en me er niet toe aanzet om naar mijn werk te gaan”, aldus een gebruiker die dezelfde ervaring had. Maar net als zij hebben velen dezelfde levensfilosofie.

@hanelizabetx/TikTok

Andere gebruikers daarentegen bekritiseerden de jonge vrouw, in de veronderstelling dat ze geen verantwoordelijkheden had die haar dwongen een baan te behouden om de onkosten te betalen: "Helaas moeten de rekeningen worden betaald en kunnen sommige mensen het zich niet veroorloven om simpelweg ontslag te nemen, zelfs als de baan hen niet bevalt” is een van de opmerkingen van de gebruikers, die haar uitnodigden om te proberen om de baan waar ze aan begint nog een kans te geven; de eerste dag is immers altijd de slechtste. Han beweert echter dat ze net als iedereen onkosten te dragen heeft, maar als studente kan ze het zich veroorloven om die te betalen met haar lening en met de andere baan, die ze nog steeds heeft. Ook haar ouders zijn erg behulpzaam en steunen haar bij elke keuze die ze maakt.

Een twijfelachtige keuze, dat is zeker. Ben je het met haar eens of niet?

Advertisement