Ze gaan met z’n 14-en eten in het restaurant en krijgen een extreem hoge rekening van €160.000

Janine

26 November 2022

Ze gaan met z’n 14-en eten in het restaurant en krijgen een extreem hoge rekening van €160.000
Advertisement

De wekelijkse routine is vermoeiend voor iedereen, daarom moet je van tijd tot tijd een pauze nemen. Dat laatste bestaat vaak uit uitgaan en lekker eten in een restaurant. Of het nu met je gezin is, met je partner of met vrienden, het maakt niet uit, het gaat erom dat je je goed voelt en geniet van heerlijk eten.

Het aantal restaurants is enorm gestegen en biedt elk type ervaring en wens. Er zijn allerlei soorten restaurants: van restaurants die de smaakpapillen tevreden stellen, die verfijnde, tot restaurants die naast de smaak ook de portemonnee van de klant beschermen.

Voordat je naar een restaurant gaat is het goed om te weten tot welk type het behoort, om niet voor verrassingen te komen te staan ​​als de rekening komt. Blijkbaar dachten deze 14 mensen hier echter niet over na, ze moesten namelijk een exorbitant bedrag betalen voor een diner.

via Dailymail

Advertisement

Salt Bae, wiens echte naam Nusret Gökçe is, is een chef-kok die op sociale media beroemd is geworden door de manier waarop hij zout over ingrediënten strooit, maar vooral door zijn gerechten zoals steaks verpakt in eetbaar bladgoud. De kwestie speelde zich af in een van zijn restaurants, om precies te zijn in het Nusr-Et Steakhouse in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, hij postte zelf op zijn Instagram-pagina het bonnetje van 615.065 dirham (ongeveer 160.000 euro) van het diner van de 14 gasten.

Een exorbitant bedrag dat niemand zou verwachten te betalen voor een etentje. Het gezelschap bestelde verschillende vleesgerechten, waaronder de in bladgoud verpakte biefstuk, verschillende flessen wijn, waarvan sommige een waarde hebben van 85.000 euro, en nog meer andere kleine gangen. De kosten van die maaltijd waren waarschijnlijk de hoogste ooit. Precies om deze reden heeft de chef ervoor gekozen om de bon op zijn sociale netwerken te publiceren.

Deze beslissing heeft zijn volgers er echter toe aangezet commentaar te geven en velen hebben hem bekritiseerd, omdat ze vinden dat het niet mogelijk is om dat bedrag voor een diner in rekening te brengen: "Dit is toch niet normaal. Het is een abnormale prijs", "met dat geld zou je veel mensen kunnen helpen" of, nogmaals, "ik zou dat geld op een andere manier hebben gebruikt".

Na al die vele kritieken zal Salt Bae de volgende keer wel twee keer nadenken voordat hij een bonnetje post, waarop staat hoeveel je betaalt in zijn restaurant.

Wat vind jij ervan?

Advertisement