"Elke avond check ik de mobiele telefoons van mijn kinderen terwijl ze slapen en ik voel me niet schuldig"

Janine image
door Janine

18 December 2022

"Elke avond check ik de mobiele telefoons van mijn kinderen terwijl ze slapen en ik voel me niet schuldig"
Advertisement

De rol van de moeder is een van de meest complexe die er kan zijn. In feite willen moeders altijd over hun kinderen waken en ze beschermen, en ze constant verdedigen tegen de wereld. Ze kunnen ze echter niet constant in de gaten houden, de tijd komt ook om ze vrij te laten om hun eigen ervaringen op te doen, ver weg van het gezin. Het meest complexe moment voor een ouder is de puberteit van zijn "kleintje", omdat hij zal merken dat hij volwassen is geworden en geleidelijk aan zijn eigen vrijheid wil verwerven.

Om zich zeker te voelen en ervoor te zorgen dat haar kinderen zich goed gedragen en verantwoordelijkheid hebben, checkt deze moeder hun smartphones als ze slapen. Deze houding heeft haar echter talloze kritieken op internet bezorgd.

via museparty/TikTok

Advertisement
museparty/TikTok

museparty/TikTok

De naam van deze moeder is Laura Muse, ze is 41 jaar oud en woont in de Verenigde Staten, op sociale netwerken is ze bekend onder het pseudoniem museparty. In een van haar video's op TikTok liet ze zichzelf zien met de telefoon van haar 15-jarige zoon in haar hand en zei dat ze hem elke avond controleert om er zeker van te zijn dat hij zich goed gedraagt. De vrouw plaatste dit filmpje omdat er volgens haar niets mis is met het checken van zijn smartphone, zijn berichten en zijn sociale netwerken.

"Ik bezit hun telefoons en ik betaal ervoor. Ik kan ze bekijken wanneer ik wil, ik pak ze als ze om 23.30 uur naar bed gaan. Ik pak niet alleen hun smartphones, maar ik controleer ook regelmatig hun sociale media-accounts en al hun privé-berichten. Mensen denken misschien dat het een teken is van gebrek aan respect of controle over hun privacy, maar zo run ik mijn gezin”.

Advertisement
museparty/TikTok

museparty/TikTok

Gebruikers gaven, na naar de woorden van de vrouw te hebben geluisterd, onmiddellijk commentaar op het verhaal, in de overtuiging dat dit niet het juiste gedrag was, maar vooral dat het hen op deze manier niet toestaat te groeien en hun eigen fouten te maken. "Het controleren van de telefoon van je kinderen is een inbreuk op de privacy en laat zien dat je ze niet vertrouwt. Het kan gebeuren dat als je zo doorgaat, ze zich nooit meer zullen openstellen of je in vertrouwen nemen", "waarom pak je hun telefoon, vraag hen gewoon om je over hun problemen te vertellen zonder deze trucs te gebruiken", "het is gewoon verkeerd" of, nogmaals, “zo hebben ze geen privacy".

Vind je dit het juiste gedrag of had ze anders moeten handelen?

Advertisement