Bagageafhandelaars gefilm terwijl ze met koffers van reizigers gooiden

Janine image
door Janine

23 December 2022

Bagageafhandelaars gefilm terwijl ze met koffers van reizigers gooiden
Advertisement

Bij het nemen van een vliegtuig moet men voor het sluiten van de deuren altijd controleren of alle bagage aan boord is, pas daarna kan de vlucht vertrekken. De koffers verschijnen niet op magische wijze in het ruim, er is personeel gespecialiseerd in laden en lossen.

Alles moet echter met de grootste zorg gebeuren, want in de koffers kunnen zich waardevolle of breekbare voorwerpen bevinden, die bij de minste impact in duizend stukjes kunnen breken.

Jammer dat de boodschap niet is aangekomen bij de medewerkers van deze luchtvaartmaatschappij, die niet de minste aandacht schenken aan het uit het ruim halen van de koffers en het op de transportband gooien. De maatschappij is daarom een ​​onderzoek gestart. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via rexross79/TikTok

Advertisement
rexross79/TikTok

rexross79/TikTok

Het begon allemaal toen er een video verscheen op TikTok (die 4 miljoen keer bekeken werd), waarin drie arbeiders te zien waren die, nadat ze de bagage hadden gepakt, deze zonder enige aandacht op de lopende band gooiden.

Het incident zou hebben plaatsgevonden op de luchthaven van Melbourne, de medewerkers zouden werken voor het bedrijf Qantas Swissport Australia, dat direct een intern onderzoek startte.

Advertisement
rexross79/TikTok

rexross79/TikTok

"De houding van deze werknemers - legde een van de woordvoerders van het bedrijf uit - is onaanvaardbaar. De manager van de werknemers stelt een onderzoek in om te begrijpen wie verantwoordelijk is. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom ze zich zo moesten gedragen".

In de clip is goed te zien hoe een medewerker een koffer pakt, deze vervolgens boven zijn hoofd tilt en op de grond gooit, de andere twee pakken de koffers vast en trekken ze met geweld richting de lopende band.

rexross79/TikTok

rexross79/TikTok

Ook de CEO van het bedrijf, Brad Moore, kwam tussenbeide en onderstreepte dat er onmiddellijk actie zal worden ondernomen: "het gedrag in de video heeft ons teleurgesteld. Onze medewerkers hebben zo hard gewerkt om de kwaliteitsnormen te waarborgen, dit stelt ons alleen maar in een kwaad daglicht. Respectloos gedrag ten opzichte van de bagage en persoonlijke bezittingen van onze klanten wordt niet getolereerd en zal leiden tot disciplinaire maatregelen."

Hoe zou het bedrijf naar jouw mening tegenover hen moeten handelen?

Advertisement