Het nichtje heeft een intolerantie en vraagt ​​om een ​​alternatief gerecht, maar haar oom weigert het voor haar te bereiden

Janine image
door Janine

13 Maart 2023

Het nichtje heeft een intolerantie en vraagt ​​om een ​​alternatief gerecht, maar haar oom weigert het voor haar te bereiden
Advertisement

Tijdens de festiviteiten is het traditie dat de hele familie bij elkaar komt om samen te lunchen of dineren. Meestal is het gebruikelijk om naar het huis van een van de familieleden te gaan, die een menu vol lekkernijen bepaalt en bereidt. De nieuwe gastronomische trends hebben ertoe geleid dat veel mensen bepaalde voedingsmiddelen uit hun dieet hebben geschrapt. In deze contexten wordt het moeilijk om iedereen tevreden te stellen.

Dit meisje zou vanwege haar intolerantie een ander menu nodig hebben gehad dan de anderen, jammer echter dat haar oom op dit meer dan verstandige verzoek niet op een even redelijke manier reageerde.

via throwaway6301122/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door deze oom op Reddit, die gebruikers vroeg of hij ongelijk had door te weigeren zijn nichtje een andere maaltijd te bereiden dan die van alle anderen.

De man wilde samen met zijn vrouw zijn hele familie bij hen thuis ontvangen voor het avondeten. Voor de gelegenheid had hij besloten een menu vol lekkernijen te bereiden. Alles stond klaar, het eten was al gekocht en het was tijd om te beginnen met het bereiden van de maaltijd. Jammer echter dat hij een paar uur voor de festiviteiten ontdekte dat zijn nichtje met een nieuw dieet was begonnen, waardoor hij gedwongen zou zijn om alternatieve gerechten voor haar te bereiden.

"Mijn zus, Maggie, vertelde me vlak voor het etentje dat haar dochter, Bria, een glutenvrij dieet volgt en vroeg of er iets op het menu stond dat ze kon eten. Ik vertelde haar dat ze heel goed kalkoen, saus, aardappelgerecht, cakes en taart kon eten”.

De vrouw wilde haar broer duidelijk maken dat het niet nodig zou zijn om alle gerechten voor haar dochter te veranderen, maar slechts enkele. Op dat moment antwoordde de man dat hij niets aan zijn menu wilde veranderen.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ik vertelde haar dat ik niets zou veranderen en dat Bria hetzelfde voedsel moest eten als wij, aangezien het haar beslissing was om vlak voor de feestdagen op een restrictief dieet te gaan. Maggie vertelde me dat haar dochter het meeste niet zal kunnen eten en ik vertelde haar dat het niet mijn probleem is."

De vrouw antwoordde toen dat hij zich geen zorgen hoefde te maken, maar dat ze voor haar dochter wat gerechten zou hebben bereid, zodat ze in ieder geval niet zou verhongeren. Dit alles heeft niets anders gedaan dan de vrolijke feeststemming bederven. Vooral omdat hij weigerde een alternatieve maaltijd te bereiden voor zijn nichtje die wegens glutenintolerantie met dit nieuwe dieet begon.

Het duurde niet lang voordat Reddit-gebruikers met de vinger naar de man wezen, zijn gedrag verkeerd beoordeelden en erop wezen dat hij veel begripvoller had moeten zijn.

Wat vind jij dat hij had moeten doen?

Advertisement