Afgestudeerd meisje kiest ervoor om vuilnisophaler te worden: “Ik heb eindelijk een vaste baan gevonden”

Janine image
door Janine

13 December 2022

Afgestudeerd meisje kiest ervoor om vuilnisophaler te worden: “Ik heb eindelijk een vaste baan gevonden”
Advertisement

Iedereen droomt van jongs af aan en fantaseert over het werk dat ze zullen doen als ze groot zijn. Het leven zit echter vol verrassingen en ondanks onze constante en dagelijkse inspanningen slagen we er vaak niet in ons doel te bereiken. Een van de manieren die als gemakkelijkst wordt beschouwd om aan een baan te komen, is een diploma, maar zelfs hier hangt het sterk af van de sector die je kiest.

Deze jonge Italiaanse vrouw weet er alles van, en na lang proberen een baan te vinden die verband houdt met haar studierichting, besloot ze haar zoektocht te onderbreken en ging ze aan de slag als vuilnisophaler. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via La Repubblica

Advertisement
Federica Castiglia - Facebook

Federica Castiglia - Facebook

De hoofdpersoon van het verhaal is Federica Castiglia, een 24-jarige vrouw met een diploma in optiek en optometrie. Lange tijd probeerde ze een baan te vinden die verband hield met haar studierichting, maar ze kreeg alleen leercontracten aangeboden waardoor ze niet onafhankelijk kon zijn, maar bovenal was het vooruitzicht op een baan erg laag. Dit alles bracht haar ertoe om aan een selectieprocedure mee te doen om ecologisch medewerker te worden.

Door inzet en geluk werd ze geselecteerd en werd ze onderdeel van het nieuwe team van 11 vuilnisophalers. "Het is een zekere en stabiele baan - vertelde Federica. Het is een baan van onbepaalde duur die voldoende garanties biedt. En ik vind er niets bijzonders aan om als afgestudeerde ervoor te kiezen ecologisch medewerker te worden".

Het feit dat ze een vaste baan heeft weten te veroveren, geeft haar veel gemoedsrust over de toekomst, deze baan is in feite de eerste stap naar meer stabiliteit en weegt niet op haar ouders.

Advertisement
libreshot - Not the actual photo

libreshot - Not the actual photo

Federica is erg blij met het keerpunt dat haar leven heeft genomen en ze heeft meteen haar doel gesteld, met haar eerste salaris gaat ze een auto kopen. "Mijn contract voorziet in een brutosalaris van 1.100 euro. Het positieve is dat ik nu een basis heb om de toekomst te plannen. Om veel projecten uit te voeren. En ik verwacht dat ik mijn leven in dit bedrijf zal doorbrengen. Want een vaste baan geef je niet op".

Het bereiken van je onafhankelijkheid geeft veel voldoening, vaak is het nodig om je te verliezen voordat je je eigen weg vindt. De opleiding was immers geen tijdverspilling, maar een pad dat haar in staat stelde kennis op te doen. “De universiteit was nodig om hier te komen."

Wat denk jij ervan?

Advertisement