Klanten van een restaurant beledigen werknemers, eigenaren sluiten voor “een dagje vriendelijkheid”

Janine image
door Janine

27 December 2022

Klanten van een restaurant beledigen werknemers, eigenaren sluiten voor “een dagje vriendelijkheid”
Advertisement

Werken in een restaurant is echt vermoeiend, omdat je elke dag met een wisselend aantal mensen in aanraking komt. Het moeilijkste aspect is echter om aan al hun verzoeken te kunnen voldoen, om hun taak te vervullen door te proberen hen te bieden waar ze om vragen.

De plicht van degenen die in contact met het publiek werken, is om altijd te glimlachen en vriendelijk te zijn, ook al is dat vaak moeilijk, omdat het de gasten zelf zijn die zich niet op de beste manier gedragen. De eigenaren van een restaurant in Massachusetts hebben besloten te sluiten voor een "dag van vriendelijkheid" nadat hun werknemers onvriendelijk werden behandeld door klanten. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via New York Times

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De eigenaren van het restaurant Apt Cape Cod hebben ervoor gekozen om een ​​bijna ongelooflijke daad te verrichten en het restaurant te sluiten voor een dagje vriendelijkheid. Deze beslissing werd genomen om een ​​sterk signaal af te geven tegen slecht klantgedrag. Medewerkers proberen op alle mogelijke manieren hun gasten tevreden te stellen, maar heel vaak worden ze beschuldigd en bekritiseerd om kleinigheden.

De druppel die de emmer deed overlopen en de eigenaren ertoe aanzette om deze beslissing te nemen, was toen een klant een van de jonge medewerkers onbeschoft aansprak omdat hij hem simpelweg meedeelde dat hij zijn afhaalbestelling voor het ontbijt niet kon aannemen, omdat het restaurant nog niet open was.

"Ik had nooit gedacht - zei Felt Castellano, mede-eigenaar van het restaurant - dat mensen iemand die werkt zo zouden kunnen behandelen. Dit is een onaanvaardbare manier om individuen aan te spreken, daarom zijn we een dag gesloten. Ik had nooit kunnen vermoeden dat werken in direct contact met het publiek zo vermoeiend zou kunnen worden".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De mensen zijn veel veeleisender geworden, ze willen alles meteen hebben, zonder echter te bedenken dat er aan de andere kant ook een mens is zoals zij. De dag van vriendelijkheid is in het leven geroepen om Horeca-medewerkers vriendelijk te behandelen en ervoor te zorgen dat ze in ieder geval één dag niet in contact hoeven te komen met onbeschofte klanten.

Vind je dat ze gelijk hadden om de zaak te sluiten als een gebaar van solidariteit met hun werknemers?

Advertisement