"Mijn vader wil zijn nieuwe dochter dezelfde naam geven als ik: ik voel me vervangen"

Janine

04 Januari 2023

Advertisement

Als je een kind een naam moet geven, is dat altijd een delicate kwestie. Gewoonlijk begint men, zodra bekend wordt dat er binnenkort een ander lid aan het gezin zal worden toegevoegd, na te denken over hoe de baby kan worden genoemd. Over alle mogelijkheden wordt nagedacht, totdat de perfecte optie is gevonden.

Een van de fundamentele aspecten bij het kiezen van een naam voor een kind is echter het vermijden van dezelfde namen binnen het gezin. Jammer dat de vader van dit meisje niet dezelfde mening had, die ervoor koos zijn nieuwe dochter de naam van zijn oudste dochter te geven. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via throwRA_6566/Reddit

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

De hoofdpersoon van het verhaal wilde haar verhaal vertellen via een post op Reddit, waarbij ze volgens gebruikers vroeg wat dit allemaal betekende. Het meisje is 18 jaar oud, haar volledige naam is Lilianna, maar ze werd altijd Lilly genoemd. Haar vader krijgt nu echter een dochter met een andere vrouw en ze hebben ervoor gekozen haar ook Lilly te noemen.

Het meisje denkt dat het erg gênant kan zijn om dezelfde naam te hebben als haar stiefzus, terwijl haar vader ervan overtuigd is dat dit normaal is.

"Ik kwam erachter dat mijn vader nog een kind krijgt met mijn stiefmoeder, Laura. Ik kwam er op een dag per ongeluk achter toen ik bij hen thuis was. Ik vroeg of ze al een naam in gedachten hadden, maar ze wilden wachten tot ze wisten of het een jongen of meisje zou zijn". Tot dat moment leek alles goed te gaan, Lilly was blij voor ze. Jammer dat de situatie snel zou verslechteren. Enige tijd later werd haar namelijk onthuld dat de baby een meisje zou zijn, maar bovenal werd haar verteld hoe ze haar zouden noemen.

Pexels - Not the actual photo

"Ik was op Skype met mijn vader toen hij me vertelde dat het een meisje zou worden. Ik vroeg of ze een naam hadden gekozen en Laura zei dat ze haar Lilly zouden noemen. Ik denk dat mijn gezicht mijn gevoelens omschreef. Mijn vader begon namelijk te zeggen dat we niet dezelfde naam hadden. Ik heb alles aan mijn moeder verteld die het met me eens is en zegt dat het een heel vreemde situatie is."

Vanaf dat moment koos het meisje ervoor om geen contact meer te hebben met haar vader. "Laura probeerde toen contact met me op te nemen en vertelde me dat ik voor mijn vader altijd de eerstgeborene zal zijn en dat hij me nooit zal vervangen. Maar waarom kozen ze dan precies dezelfde naam als ik?"

Wat denk jij?

Advertisement