Model toont de verborgen realiteit achter foto's op social media: “Perfecte foto's zijn een leugen”

Janine image
door Janine

17 Januari 2023

Model toont de verborgen realiteit achter foto's op social media: “Perfecte foto's zijn een leugen”
Advertisement

In de hedendaagse samenleving heeft zich een echte virtuele wereld ontwikkeld, oftewel sociale netwerken, waarin het mogelijk is om te communiceren met onbekende of verre mensen. In deze non-place hebben sommige individuen meer weerklank weten te krijgen dan anderen: de influencers.

Sociale netwerken weerspiegelen echter niet de werkelijkheid, maar zijn slechts een façade die de waarheid verbergt. Dit model en influencer die deze fictieve wereld van schijn beu is, heeft besloten te laten zien dat het perfecte lichaam niet bestaat, maar er zijn trucs om het zo te laten lijken. Om deze reden heeft ze ervoor gekozen om foto's van haar natuurlijke lichaam te plaatsen en ze te vergelijken met de geposeerde.

via breeelenehan/Instagram

Advertisement
breeelenehan/Instagram

breeelenehan/Instagram

Bree Lenehan is een Australische social media influencer die wekelijks foto's deelt met haar 600.000 volgers. Haar roem groeide toen ze ervoor koos om de mythe van afbeeldingen zonder imperfecties te verdrijven. Op foto's op Instagram zien modellen er altijd perfect uit. Om deze reden heeft het meisje besloten om wekelijks foto's van haar ontspannen lichaam te publiceren.

Foto's op sociale media zijn niets meer dan afbeeldingen die speciaal zijn bedacht om elk klein foutje te verbergen. Zo wilde Bree laten zien hoe de vormen van het lichaam veranderen als je poseert en wanneer je ontspannen bent.

Advertisement
breeelenehan/Instagram

breeelenehan/Instagram

"Ik vond het logisch dat mensen de werkelijkheid uploaden naar hun profiel, in plaats van valse geperfectioneerde poses. Mijn doel is om mensen te laten begrijpen dat dit niet het echte leven is, maar bovenal zou ik willen dat iedereen van zijn lichaam houdt zoals het is, niet zoals je het zou willen: je moet geen foto's nemen van modellen als voorbeeld, want zij zijn ook niet zo perfect als ze lijken. Ik wil iemand zijn die er authentiek uitziet en Instagram gebruiken om mensen aan te moedigen zichzelf te laten zien zoals ze zijn”.

breeelenehan/Instagram

breeelenehan/Instagram

Bree begon deze foto's te plaatsen in een poging meer waardering voor haar eigen lichaam te krijgen. In de loop van de tijd zijn influencers voor veel mensen rolmodellen geworden, dit meisje heeft niets anders gedaan dan iedereen waarschuwen dat het echte leven anders is dan sociale netwerken en om voorzichtig te zijn.

"Ik begon deze foto's te maken omdat ik een negatief beeld van mijn lichaam had, maar toen besloot ik mijn ware zelf te laten zien, in plaats van foto's te delen waarop ik er schijnbaar perfect uitzie."

Wat vind je van de beslissing van dit meisje?

Advertisement