Serveerster krijgt $1.000 fooi omdat ze met Kerst met een glimlach op haar gezicht heeft gewerkt

Janine image
door Janine

18 Januari 2023

Serveerster krijgt $1.000 fooi omdat ze met Kerst met een glimlach op haar gezicht heeft gewerkt
Advertisement

Werken op feestdagen is niet prettig, vooral niet als de feestdag in kwestie Kerstmis is, wanneer gezinnen zich meestal rond een volle tafel verzamelen. In beroepen waarin men in contact staat met het publiek, zoals obers, mag je niet de indruk wekken dat je liever thuis had willen blijven bij je dierbaren en niet op het werk. De enige manier om dit verlangen te verbergen, is door een glimlach op je gezicht te toveren en vriendelijk te zijn.

In feite besloot deze serveerster, ondanks het feit dat ze met Kerst werkte, om de tafels te bedienen, waarbij ze zichzelf steeds hartelijk en vriendelijk toonde. Haar gedrag leidde ertoe dat een klant haar een fooi van $1.000 (€930) achterliet. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Yahoo

Advertisement
Callie Blue/Facebook

Callie Blue/Facebook

Callie Blue is een 29-jarige serveerster bij Gus's Diner, een restaurant in Sun Prairie, in Wisconsin. Ze was op eerste Kerstdag aan het werk toen een klant haar een gewaardeerd geschenk gaf. Er werd een exorbitante fooi voor haar achtergelaten.

Michael Johnson, de klant en manager van een nabijgelegen etablissement, was naar Gus's gegaan om te ontbijten. Dit alles stelde hem in staat om de negenentwintigjarige serveerster te ontmoeten, die hem met een glimlach verwelkomde en bediende. Nadat hij klaar was met eten en met Callie had gepraat, vroeg hij om de rekening. Precies op dat moment was er een verrassing die de serveerster versteld zou doen staan.

Advertisement

Michael Johnson was on a mission to give back when he encountered waitress Callie Blue at a Wisconsin diner.

Pubblicato da CBS Mornings su Mercoledì 28 dicembre 2022

"Michael at een ontbijt van $17, maar toen hij betaalde, besloot hij er een fooi van $1.000 aan toe te voegen. Zodra ik de bon zag, dacht ik dat het een grap was, maar blijkbaar toch niet." Vlak voordat hij wegging, naderde de klant namelijk de toonbank en overhandigde Callie een briefje waarin hij haar bedankte voor haar diensten en gedrag.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Een gebaar - zo is te lezen op het briefje - om je zes jaar werken hier bij Gus te vieren en je te bedanken dat je op eerste Kerstdag met een glimlach hebt gewerkt".

De vriendelijkheid van Callie zorgde ervoor dat de klant zich op zijn gemak voelde, en daarom wilde hij haar deze fooi van $1.000 geven. Hij wilde deze dag, die voor iedereen ee feestdag was, opvrolijken, terwijl zij die op haar werk zou hebben doorgebracht.

Wat vind je ervan?

Advertisement