Ze voorkomen dat hij vanuit het buitenland werkt en hij neemt ontslag: "Ik verdien minder, maar ik kan overal naartoe reizen"

Janine

23 Februari 2023

Ze voorkomen dat hij vanuit het buitenland werkt en hij neemt ontslag:
Advertisement

Veel mensen weten al van jongs af aan wat hun taak zal zijn, ze zetten zich koste wat het kost in om hun doel te bereiken. Het belangrijkste is niet het salaris, maar om het gewenste beroep uit te oefenen. Soms is de verdienste niet het belangrijkste aspect van het beroep. Veel mensen zouden ook bereid zijn om een ​​lager salaris te krijgen om de baan van hun dromen uit te voeren.

Dat is precies wat deze man deed, die zijn goedbetaalde baan opgaf voor een baan waarmee hij overal naartoe kon reizen, ondanks dat het salaris de helft was. Laten we de reden voor deze keuze nader bekijken.

via Msn

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Sergio Najera is een ingenieur en softwareprogrammeur, geboren in Texas en opgegroeid in Minneapolis. Van jongs af aan wilde hij altijd reizen en naarmate hij ouder werd, hoopte hij een baan te vinden die hem deze kans zou geven.

Aanvankelijk had hij dit doel niet bereikt omdat hij als computeringenieur in dienst trad bij een bedrijf in Minneapolis. Het bedrijf had de mogelijkheid gegeven om op afstand te werken. Sergio maakte van de gelegenheid gebruik om zijn toenmalige baas te vragen of hij zijn vak vanuit Puerto Rico mocht uitoefenen. Het antwoord was een simpel: "nee". Om deze reden besloot de man een alternatieve oplossing te vinden, namelijk om het te laten lijken alsof hij thuis was, terwijl hij in een ander land was.

“Desondanks - legde Sergio uit - begreep mijn baas waar ik was. Op een dag ontving ik een bericht van hem. Hij vroeg me te stoppen met werken totdat ik terugkeerde naar de Verenigde Staten. Nadat ik terug was in Minnesota, sprak ik met hem en zei hij dat ik dat niet nog eens moest doen. Hij stelde me een ultimatum. Op dat moment dacht ik er echt over om het bedrijf te verlaten, want ik hou van reizen en ik wil mijn werk overal kunnen doen".

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Het geluk besloot Sergio echter niet de rug toe te keren en hielp hem zijn dromen waar te maken. In die periode hadden hij en zijn vrienden een spel gemaakt (Pericles: Gathering Darkness) dat aansloeg. Hierdoor kon hij zijn oude baan opzeggen en gaan reizen: nu kan hij overal werken.

Ondanks dat hij nu de helft verdient, het kan hem niets schelen, hij is blij dat hij zijn doel heeft bereikt.

Zou jij dezelfde keuze maken?

Advertisement