Hij koopt een heel cruiseschip om er te gaan wonen: “Ik heb een droom waargemaakt”

Janine image
door Janine

09 Januari 2023

Hij koopt een heel cruiseschip om er te gaan wonen: “Ik heb een droom waargemaakt”
Advertisement

Iedereen heeft van jongs af aan een droom, en hun hele leven zullen ze op alle mogelijke manieren proberen dat doel na te streven. Sommige verlangens zijn moeilijker te verwezenlijken dan andere, maar met doorzettingsvermogen en toewijding kun je zelfs de meest complexe doelen bereiken. Er zijn mensen die als ze groot zijn hopen op bepaalde plaatsen te gaan wonen omdat ze het stadsleven beu zijn, sommige mensen, die van de rust houden, zijn er zelfs in geslaagd om op een schip te gaan wonen.

In feite heeft deze man altijd al zijn levensstijl willen veranderen en zodra deze mogelijkheid zich voordeed, verspilde hij geen tijd en kocht hij een cruiseschip, en ging erop wonen. Laten we eens kijken hoe hij erin slaagde daarheen te verhuizen.

via Archyde

Advertisement

Chris Willson is een liefhebber van de mechanica, hij vindt het leuk om beschadigde voorwerpen te repareren. Toen hij op een dag door een "craigslist" (een website gewijd aan het kopen en verkopen van objecten) scrolde, vond hij een geweldige deal, ze verkochten een cruiseschip. Zodra hij het zag, aarzelde hij niet en ging het meteen bekijken.

"Ik stelde mezelf meteen voor als potentiële koper, ook al hoefde ik geen schip te kopen, het was een beetje buiten mijn comfortzone. Maar toen ik het bekeek, werd ik er verliefd op, ik was gefascineerd door de compositie en de geschiedenis”.

Dit cruiseschip, oorspronkelijk genaamd Wappen von Hamburg, was het eerste grote passagiersschip dat Duitsland verliet na 1945. Bovenal was het de inspiratie waarmee de tv-serie "Love Boat" begon. Natuurlijk was er behoefte aan restauratie. Maar de eerste gedachte van Chris was om het te verplaatsen naar een andere haven.

Advertisement

Om deze reden was het eerste wat hij deed een sleep organiseren om het naar de Californische rivierstad Rio Vista te vervoeren, waar hij een locatieovereenkomst aanging. Vanaf dat moment verhuisde hij naar het schip en begon met de restauratie.

"Ik wist meteen dat het een lang project zou worden, maar het was het waard om ondernomen te worden. Het schip was enorm. Alles repareren is alsof ik in mijn eentje 15 huizen opnieuw moet inrichten". Net gekocht, zijn Chris en zijn partner Jin Li naar het schip verhuisd om te beginnen dit juweeltje in zijn oude glorie te herstellen.

Zou jij dezelfde keuze hebben gemaakt als hij?

Advertisement