Ouders vragen haar de erfenis van haar man te gebruiken om hun hypotheek af te betalen: “Daar voel ik niets voor”

Janine image
door Janine

15 Februari 2023

Ouders vragen haar de erfenis van haar man te gebruiken om hun hypotheek af te betalen: “Daar voel ik niets voor”
Advertisement

Geld, testamenten en erfenissen zijn vaak de oorzaak van ruzies en onenigheid in de familie. Helaas neigen zaken die met geld te maken hebben eerder tot verdelen dan tot verenigen, waardoor de familiebanden soms onherstelbaar in het gedrang komen. In dit artikel vertellen we het verhaal van een jonge vrouw, wiens ouders haar zouden hebben gevraagd om de levensverzekering van haar onlangs overleden echtgenoot te gebruiken om hun hypotheek af te betalen, waardoor ze in ernstige moeilijkheden kwam.

via Reddit

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Als ouders alles voor hun kinderen zouden doen en veel offers zouden brengen tijdens het opgroeien, zullen jongvolwassenen op hun beurt voor hun vader en moeder zorgen als zij degenen zijn die hulp nodig hebben. Soms doen zich echter situaties voor, zoals die waarover we je gaan vertellen, die voor nogal wat problemen zorgen. De hoofdrolspeler van dit verhaal wendde zich tot Reddit-gebruikers om uit te leggen wat er was gebeurd en vroeg naar hun mening over hoe ze zich zou moeten gedragen.

"Mijn 26-jarige echtgenoot is twee maanden geleden overleden en heeft me een levensverzekering nagelaten", begon de vrouw. "Ik had maar een paar duizend dollar verwacht, maar het bleek een fors bedrag te zijn. Mijn man is lang ziek geweest en tegen het einde had ik hulp nodig. Mijn ouders boden aan om me te helpen en ze gaven ons toestemming om in hun huis te wonen.” Een gebaar van solidariteit jegens hun dochter, waarop echter een zwaar verzoek volgde: "Nu mijn man er niet meer is en ik het geld heb, verwachten mijn ouders dat ik al het geld dat ik heb ontvangen zal gebruiken om hun hypotheek af te betalen. Ik weet dat als ik dat doe, ik dat geld nooit meer zal zien."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Haar moeder verwacht blijkbaar dat haar dochter aan hun eisen zal voldoen, zozeer zelfs dat toen de cheque binnenkwam haar eerste uitroep was: "Nu kun je het huis afbetalen" en "$300.000 is de prijs van je vrijheid." De jonge weduwe zei echter het er niet mee eens te zijn. “Dat wil ik niet, ik heb er een slecht gevoel over en hoewel ik enorm dankbaar ben voor hun hulp, lijkt hun verzoek buitensporig. Mijn man en ik zijn minder dan een jaar geleden verhuisd en voor al de tijd dat we er hebben gewoond, hebben mijn ouders de huur betaald, geholpen met de rekeningen en boodschappen. Ik weet echt niet hoe ik hiermee moet omgaan en hoe ik ze moet vertellen dat het niet goed voelt om het te doen, maar ze zijn zo hoopvol en zeker dat ik ze dat verschuldigd ben, dat ik echt twijfel, ik vraag me af of ik niet de hebzuchtige ben.”

Het streven van de vrouw is om een ​​huis voor zichzelf te kopen en geld opzij te zetten voor haar pensioen. "Ik ben er niet tegen om ze geld te geven om mijn dankbaarheid te tonen en dat zou ik graag doen, maar het idee om ze het volledige bedrag te geven, voelt niet goed.”

Wat zou jij doen in haar plaats?

Advertisement