Ze zegt haar baan op als software-engineer op om een ​​influencer te worden

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

Ze zegt haar baan op als software-engineer op om een ​​influencer te worden
Advertisement

De hedendaagse samenleving is gebaseerd op sociale media. Hiermee kun je zelfs over zeer lange afstanden duizenden mensen met elkaar in contact brengen. Een virtuele wereld die sommige individuen echter in staat heeft gesteld om steeds meer weerklank te krijgen om de keuzes van individuen te sturen: de Influencers. Deze figuren zijn een echte referentie geworden, in feite zouden velen deze weg willen inslaan.

De protagonist van het verhaal besloot, nadat ze was afgestudeerd en computeringenieur was geworden, alles achter zich te laten en een influencer te worden. Laten we eens kijken waarom ze besloot deze carrière na te streven.

via Flipboard

Advertisement
vivacious.honey/Instagram

vivacious.honey/Instagram

Vanessa Chen is een 22-jarige vrouw uit Boston dat informatica is gaan studeren met als doel software-engineer te worden. Ze heeft altijd een hobby gehad, foto's maken van haar outfits en deze op haar sociale netwerken plaatsen, ze had nooit gedacht dat dit haar baan zou worden. Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in mode, eerst begon ze haar kleding op Instagram te laten zien en daarna publiceerde ze de foto's op al haar profielen.

Advertisement
vivacious.honey/Instagram

vivacious.honey/Instagram

In korte tijd is haar hobby zozeer een echte baan geworden dat haar droom om computeringenieur te worden een plan B is geworden. Ze beweert zelfs dat ze het meeste uit haar bekendheid wil halen, omdat het werken op sociale media geen zekerheid biedt.

"Ik kreeg aanbiedingen als computerwetenschapper, maar ik besloot ze af te wijzen. In het begin was ik nerveus, maar ik wilde vechten om van web content maker een fulltime baan te maken. Ik wist dat dit het juiste moment was om deze carrière na te streven. Gelukkig heb ik meer geld verdiend dan ik ooit had kunnen verdienen. Nu heb ik een salaris van zes cijfers”.

vivacious.honey/Instagram

vivacious.honey/Instagram

Influencer zijn, hoewel het door de meesten misschien niet als een baan wordt beschouwd, is een vermoeiende baan: "Ik werk 9 uur per dag gedurende 5 dagen, ik kon al het werk niet alleen aan, dus moest ik een assistent inhuren. Op een dag word ik bijvoorbeeld wakker en ga ik meteen naar de shoot. Zodra de clips klaar zijn, check ik mijn e-mails, ga naar de sportschool, kom thuis en eet. Ik breng 's avonds een paar uur door met mijn vriend, Jason, dan ga ik slapen en de volgende dag beginnen we opnieuw".

Wat vind jij ervan?

Advertisement