Vader straft dochter omdat ze gezakt is: “Als je niet studeert, doe dan de was”

Janine image
door Janine

28 Maart 2023

Vader straft dochter omdat ze gezakt is: “Als je niet studeert, doe dan de was”
Advertisement

Onderwijs is een recht van elk kind dat helaas nog steeds vaak met de voeten wordt getreden bij gebrek aan de nodige economische middelen. Als studeren een saaie opgave is voor de kinderen van de rijkste landen, zijn er in feite nog steeds veel kinderen in de armste landen voor wie de schoolbanken in plaats daarvan een droom zijn van verlossing uit een kansarme situatie.

Het valt echter niet te ontkennen dat elke ouder, om zijn kinderen te laten studeren, veel kosten moet dragen, soms zelfs door offers te brengen. Dit is de reden waarom ons als kinderen en tieners vaak wordt verteld dat studeren onze plicht is: school is de manier om onafhankelijkheid van denken te ontwikkelen en ook onafhankelijk te worden in het leven, misschien om onze professionele droom te realiseren, ook al wordt ons tegenwoordig vaak getoond dat dat niet het geval is. Veel ouders vinden het dan ook belangrijk dat hun kinderen deze geweldige kans op de juiste manier aangrijpen, en zijn daarbij ook heel streng.

via Expreso

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een Mexicaanse vader kreeg veel bijval na het delen van een video op sociale media waarin hij zijn 14-jarige dochter verwijten maakte vanwege haar slechte academische prestaties. De man zou namelijk van het meisje hebben vernomen dat ze het jaar voor de tweede keer zou moeten overdoen en was enorm woedend over het gebrek aan inzet van het meisje bij het uitvoeren van haar schooltaken.

In de video zie je het meisje aanvankelijk van achteren, zittend op de bank, terwijl haar vader haar haar nalatigheid verwijt. "Je bent een jaar kwijt, je wilt kennelijk huisvrouw worden", zegt de vader tegen het meisje. "Kom maar met mij mee, pak de vieze kleren en was het. Omdat je huisvrouw wilt worden, doe de was voor je vader, die je onderhoudt", concludeert de ouder streng.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Aan het einde van de video begint het ontevreden meisje de was met de hand te wassen, terwijl haar vader haar verwijten blijft maken. "Wil je niet voorbereid zijn, wil je niet iemand zijn in het leven? Nou, wees dan maar een huisvrouw!" roept de man uit, die later aangaf dat hij het belang van het huishoudelijk werk van de vrouwen des huizes niet wilde bagatelliseren, maar eerder wilde wijzen op het gebrek aan toewijding van zijn dochter, waardoor ze zich zou moeten vestigen voor een leven opgelegd door de omstandigheden in plaats van zelfgemaakte keuzes.

De video werd miljoenen keren bekeken en gedeeld, en kreeg vele likes van gebruikers, die de voorbeeldige straf toejuichten. Sommigen hebben echter bezwaren geuit tegen de theatraliteit van zijn gebaar: het is goed om je kinderen op een voorbeeldige manier te straffen, maar het is beter om het privé te doen, zodat jongeren zonder ongemak de les voor de toekomst leren. Wat denk jij ervan? Overdreef deze vader zijn straf?

Advertisement