Buschauffeur wint de loterij, maar verschijnt de volgende dag op zijn werk en verbijsterd zijn collega's

Janine image
door Janine

31 Mei 2023

Buschauffeur wint de loterij, maar verschijnt de volgende dag op zijn werk en verbijsterd zijn collega's
Advertisement

Veel mensen beproeven van tijd tot tijd hun geluk door een lot te kopen voor de loterij in de hoop een grote prijs te winnen en sommigen slagen daarin. Er zijn er echter maar weinig die kunnen beweren dat ze van de ene op de andere dag miljonair zijn geworden: een van hen is een Engelse chauffeur, die vreugde en ongeloof uitte nadat hij de omvang van zijn winst had ontdekt. Laten we eens kijken wie de man is en wat zijn eerste reactie was toen hij hoorde dat hij in een oogwenk rijk was geworden.

via BBC

Advertisement
Daily Express

Daily Express

Steve Goodwin is 51 jaar oud en woont in Devon, in Zuidwest-Engeland, en zijn leven veranderde plotseling nadat hij een kraskaart van de National Lottery Bank had gekocht. De man, een buschauffeur, was naar de supermarkt gegaan om wat brood te kopen, toen hij besloot zijn geluk te beproeven en ook een lot van 5 dollar te kopen, wat een geluk bleek te zijn: in feite bedroeg de winst 1 miljoen dollar. Een exorbitant bedrag, dat de man sprakeloos maakte.

"Ik moest wat boodschappen doen, maar ik ging eerst naar de kebabwinkel. Daarna haalde ik wat brood en andere dingen, voordat ik naar de kassa ging om te betalen. Ik besloot een kraskaart te kopen en kraste die terwijl ik naar buiten liep. Het eindgetal op de kaart was 73, ik hoopte dat dat betekende dat ik een grote prijs had gewonnen." Hij liet het lot zien aan het personeel, dat de winst bevestigde en de te volgen procedure, namelijk om contact op te nemen met de Nationale Loterij. “Op dat moment ging ik terug naar de kebabwinkel om mijn bestelling op te halen en ging naar huis, hoewel ik me niet veel van de reis kan herinneren omdat ik een beetje emotioneel was. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik een traan heb gelaten."

Advertisement
Meet the bus driver that’s won £1M on a scratchcard

Steve Goodwin picked up the winning scratchcard from a Co-Op in South Devon.

Pubblicato da Daily Express su Lunedì 22 maggio 2023

Eenmaal thuis probeerde hij van zijn kebab te genieten, maar zonder succes. Zijn enige gedachte was om contact op te nemen met de Nationale Loterij en het nieuws vervolgens aan zijn moeder en zijn partner, Heidi Hammond, te vertellen. “Niemand geloofde me, ik moest een foto maken en versturen. Ik kon het ook echt niet geloven. Ik zat daar naar het lot te kijken en hield het stevig vast. Die avond stopte ik de kraskaart in een envelop en legde hem onder mijn kussen om hem veilig te bewaren."

Ondanks dat hij plotseling miljonair werd, ging Goodwin zoals gewoonlijk de volgende dag aan het werk om zijn dienst te rijden. Niemand had nog enig idee wat er was gebeurd. Hij verborg zijn geluk en glimlachte de hele dag, terwijl niemand de waarheid kende. “Toen mensen in de bus stapten, lachte ik in mezelf. Daar was ik chauffeur, met een lading passagiers aan boord, en niemand wist dat ik miljonair was geworden. Ik hou van mijn werk, het is geweldig om veel mensen te ontmoeten en het landschap terwijl je rijdt is soms adembenemend. De mensen in mijn depot zijn net zo geweldig voor me geweest als toen ik nieuwkomer was.” Toen ze het goede nieuws hoorden, waren zijn werkgevers enthousiast: “Toen ze erachter kwamen dat ik had gewonnen, waren ze dolblij voor me. Ze zouden niet gelukkiger voor me kunnen zijn.”

Wat betreft hoe hij zijn prijs wil gebruiken, heeft Steve duidelijke ideeën: hij heeft altijd gehuurd zonder ooit een eigen huis te kunnen krijgen, zijn eerste uitgave zal dus de aankoop van een woning zijn. Bovendien hebben hij en Heidi, horlogemaker van beroep, al een vakantie geboekt en heeft Steve een nieuwe auto gekocht. “Ik heb nooit veel gehad, nooit. De winst zal alles veranderen. We hebben voor het eerst een huis, geen hypotheek en hebben nog genoeg voor ons pensioen."

Beiden willen blijven werken, maar zijn van plan meer te reizen en van hun pensioen te genieten zonder na te denken over de kosten. Wat zou jouw reactie zijn als je een miljoen dollar zou winnen, en wat zou het eerste zijn wat je zou doen?

Advertisement