Ken je het verschil tussen een creditcard en een debitcard?

Janine image
door Janine

23 Juli 2023

Ken je het verschil tussen een creditcard en een debitcard?
Advertisement

In de huidige samenleving is een van de belangrijkste betaalmethoden het gebruik van betaalkaarten. Een zeer snelle manier van betalen, maar vooral voorkom je zo dat je geld op zak moet hebben. Bovendien kun je door de introductie van apps die eraan gekoppeld zijn je financiën makkelijker beheren, maar vooral ook alle betalingen direct inzien.

De verschillende kaarten waarmee betaald kan worden, lijken allemaal erg op elkaar, maar dat is niet zo. De meest voorkomende zijn credit- en debetkaarten, maar wat is het verschil tussen deze twee? Laten we het in detail bekijken.

via Lloydsbank

Advertisement
pixabay

pixabay

Debit- en creditcards lijken erg op elkaar, maar ze hebben belangrijke verschillen. Alleen door te begrijpen in welke details ze verschillen, wordt het mogelijk om degene te begrijpen die het beste bij je behoeften past. Het belangrijkste verschil zit hem in het type geld dat wordt gebruikt en de soort transitie die wordt gemaakt.

Wat betreft de debetkaart, wordt het geld rechtstreeks van je rekening afgeschreven, je gebruikt je eigen geld. In plaats daarvan wordt in het geval van een creditcard een overstap gemaakt met behulp van een fonds dat beschikbaar is gesteld door het bedrijf dat de kaart heeft geleverd. In dit laatste geval maak je gebruik van een lening.

Advertisement
Lotus Head/Wikimedia

Lotus Head/Wikimedia

Er is geen type kaart beter dan de andere, het hangt altijd af van de behoeften die je hebt. Een pinpas is wellicht de beste optie als je besluit je uitgaven beter te willen beheren en een duidelijk beeld wilt hebben van alle transities die je maakt. In wezen stelt het je in staat om alleen het geld uit te geven dat je op je rekening hebt staan ​​zonder schulden op te bouwen. In plaats daarvan kan de creditcard handig zijn voor iedereen die meer financiële flexibiliteit wil. Dankzij deze kaart kun je immers betalingen doen, zelfs wanneer de beschikbare middelen op je rekening beperkt zijn.

Kende je deze verschillen? Welke denk je dat meer geschikt voor je is?

Advertisement