Ze stond op het punt de wasmachine in te laden toen ze er iets op zag liggen: ze belde onmiddellijk de politie

Janine image
door Janine

21 Augustus 2023

Ze stond op het punt de wasmachine in te laden toen ze er iets op zag liggen: ze belde onmiddellijk de politie
Advertisement

Tijdens de huishoudelijke klusjes deed een vrouw een onverwachte ontdekking: terwijl ze op het punt stond de was te doen, vond ze iets op het apparaat waardoor ze de politie belde. Laten we uitzoeken waarom en waar het om gaat.

via Patch

Advertisement
Pexels

Pexels

In je eigen huis zijn betekent in de meeste gevallen dat je je veilig voelt. In feite wordt dit gezien als een beschermde plek, een soort toevluchtsoord waar geen gevaar is. Maar soms is dit niet het geval en een voorbeeld is wat een stel uit Key West, een eiland in Florida tussen Cuba en Miami, overkwam.

Wat is er gebeurd? De twee hadden een onverwachte ontmoeting in hun huis, waardoor ze onmiddellijk contact opnamen met de politie. Iets wat je altijd moet doen als je in gevaar bent of vermoedt dat je dat bent.

Advertisement

Het stel schrok van de vreemde waarneming op de wasmachine

Het stel schrok van de vreemde waarneming op de wasmachine

KTXS Television/Facebook

De vrouw stond op het punt de wasmachine in te laden toen ze iets alarmerends op het apparaat zag. Zonder er twee keer over na te denken, nam ze contact op met de politie. Wat ze zag, is een nogal gevaarlijk levend wezen: een exemplaar dat ze nooit had verwacht in haar huis te zien en dat haar onvermijdelijk bang maakte.

In sommige gebieden is het niet zo zeldzaam om ongewenst bezoek te krijgen van ongewenste dieren, vooral in huis. Ze kunnen een manier vinden om naar binnen te sluipen en zich op de meest uiteenlopende plaatsen te verstoppen: in dit geval heeft het wezen in kwestie de wasmachine gekozen. Toen de politie eenmaal ter plaatse was, deden ze er alles aan om het exemplaar te verwijderen en het paar te redden, waardoor ze werden beschermd tegen mogelijke risico's.

Maar wat is het wezen in kwestie?

Key West Police Department/Facebook

Key West Police Department/Facebook

De indringer was niemand minder dan een python van maar liefst drie meter lang. Het is niet verrassend dat de vrouw bang was toen ze hem zag, en volkomen onverwacht!

Eenmaal ter plaatse zorgden agenten Jenny Young, Monica Calvert en Gabry Kouri, experts in het herstel van reptielen en wilde dieren, ervoor dat het dier van de wasmachine werd gehaald en naar buiten werd geleid. Voor hen is het een frequente taak, die ze vrij vaak en met grote ijver uitvoeren, ook al hebben sommigen geklaagd over de genomen tegenmaatregelen.

De ophef betreft de tussenkomst van de agenten

De ophef betreft de tussenkomst van de agenten

Key West Police Department/Facebook

Om het uit het huis te verwijderen, plaatsten ze het in een emmer, maar noch de vrouw, noch het reptiel liepen enige schade op tijdens de verplaatsing. Dit heeft geleid tot verschillende controverses van dierenrechtenactivisten, die de emmer observeerden die was gekozen om het exemplaar het huis uit te brengen.

In werkelijkheid is dit de standaardprocedure en werd de python onmiddellijk overgedragen aan de Florida Keys SPCA, Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Het is niet duidelijk hoe het reptiel erin is geslaagd om binnen te komen, maar het is niet zo zeldzaam in het gebied, waar agenten vrij vaak met soortgelijke gevallen te maken hebben, met volledig respect voor de exemplaren.

Hoe zou jij hebben gereageerd als je zo'n grote slang op je wasmachine vond?

Advertisement