Een bekende influencer probeert een stofzuiger aan haar fans te verkopen... maar de prijs is krankzinnig

Janine image
door Janine

12 Augustus 2023

Een bekende influencer probeert een stofzuiger aan haar fans te verkopen... maar de prijs is krankzinnig
Advertisement

Het is niet ongebruikelijk dat sommige influencers in het middelpunt van kritiek en controverse terechtkomen vanwege “sociaal” gedrag dat door gebruikers als twijfelachtig wordt beschouwd. De kwestie waarover we het gaan hebben betreft een zeer populaire jonge vrouw die tegen een onaanvaardbare prijs een stofzuiger aan haar volgers probeerde te verkopen. Dit is wat er is gebeurd.

via dayFREURO

Advertisement
maevaa.ghennam/Instagram

maevaa.ghennam/Instagram

Maeva Ghennam, uit Marseille, Frankrijk, veroorzaakte opschudding op internet omdat ze probeerde een stofzuiger te sponsoren en aan haar fans te verkopen. Niets vreemds tot nu toe, aangezien een van de belangrijkste activiteiten van influencers juist het promoten van producten is, maar de prijs van het apparaat in kwestie veroorzaakte ophef.

De Franse regering heeft besloten om de plaatsing van producten door de meest prominente sociale figuren te reguleren, maar het fenomeen is nog steeds aan de gang en deze zaak heeft tot talloze discussies geleid.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De 26-jarige influencer, die meer dan 3 miljoen volgers op haar profielen heeft, toonde een stofzuiger in een van haar posts, somde de kwaliteiten van het apparaat op en filmde haar moeder tijdens het gebruik ervan. In de video is te zien hoe de vrouw het product over de vloertegels haalt, terwijl Maeva in detail de kenmerken en effectiviteit van de stofzuiger beschrijft om gebruikers ertoe aan te zetten het te kopen.

Toen ze de prijs onthulde, legde ze uit dat het mogelijk was om over te gaan tot betaling in termijnen. Het is jammer dat, na de stofzuiger als "goedkoop" te hebben gedefinieerd, haar woorden moeilijk overeen te komen zijn gebleken met het werkelijke bedrag.

maevaa.ghennam/Instagram

maevaa.ghennam/Instagram

De kostprijs van het apparaat bedraagt ​​namelijk 2.328 euro: een bedrag dat zeker niet goedkoop is, zoals de influencer heeft geprobeerd te onderstrepen. "Je kunt vier jaar lang in 48 termijnen van 48,50 euro per maand betalen. Het is echt goedkoop", zei Ghennam, die voor verontwaardiging zorgde bij het publiek op sociale media. Veel gebruikers zijn in opstand gekomen door de influencer erop te wijzen dat veel vergelijkbare producten voor veel lagere bedragen kunnen worden gekocht, terwijl iemand haar is gaan beschuldigen van het willen oplichten van haar volgers.

Na de ontvangen kritiek besloot Maeva de advertentiepost te annuleren, terwijl het DGCCRF, het Directoraat-Generaal Concurrentie, Consumptie en Fraudebestrijding, aankondigde dat het een site heeft waarop het mogelijk is om dit soort gebeurtenissen te melden.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement