Video van een trainingssessie die professionele zwemmers ondergaan: “ik ben al moe als ik er naar kijk”

Janine image
door Janine

11 Maart 2024

Video van een trainingssessie die professionele zwemmers ondergaan: “ik ben al moe als ik er naar kijk”
Advertisement

Om een professionele atleet te worden is meer nodig dan alleen talent. Het vereist constante training, voortdurende toewijding en de juiste hulpmiddelen om je grenzen te verleggen, zoals in het geval van de professioneel zwemmer Clément Secchi. In een virale video liet hij zien hoe hij traint in een zwembad waarin hij tegen de stroom in kan zwemmen. Letterlijk.

Advertisement

Tegen de stroom in zwemmen in het zwembad: de virale video van Clément Secchi

Clément Secchi, een Franse zwemmer geboren in 2000, staat bekend om zijn vlinderslag. Hoewel hij nog vrij jong is, is hij afgestudeerd aan de Universiteit van Missouri en heeft hij al talloze titels en prijzen gewonnen. Opvallend zijn de titel van U Sports Athlete of the Year in 2022 en vooral zijn deelname aan verschillende nationale en internationale wedstrijden.

In de video op Instagram is te zien hoe de zwemmer zich klaarmaakt om het zwembad in te gaan voor een training. Alleen is het zwembad waar hij in gaat niet zomaar een zwembad, maar heeft het een kunstmatige stroming waardoor hij tegen de stroom in kan zwemmen. Clément Secchi springt in het water en houdt zich vast aan de stang om een sessie vlinderslag te beginnen. Het duurt maar een paar slagen voordat de stroming hem de baas wordt: misschien is die wel te sterk.

Advertisement

“Het meest indrukwekkende is dat zijn zwembroek op zijn plek is gebleven”, en andere reacties op het web

“Het meest indrukwekkende is dat zijn zwembroek op zijn plek is gebleven”, en andere reacties op het web

clem_secchi/Instagram

Het gebeurt niet elke dag dat je de zwemsessies van professionele atleten ziet en daarom is de video die Clément Secchi deelde door duizenden mensen gezien en door veel gebruikers becommentarieerd. Sommigen, die verbaasd zijn over het soort training, erkennen dat ze “de eerste stang al zouden hebben gemist”. Een andere gebruiker schrijft “ik was al behoorlijk onder de indruk, maar de man begon toen met de vlinderstijl": tegen een behoorlijk sterke stroming in, willen we eraan toevoegen. Er zijn ook mensen die de humor ervan inzien en commentaar geven “doe wat messen achter zijn rug en kijk hoe hij nog sneller zou gaan zwemmen dan hij dacht dat hij kon”. Maar de meest veelzeggende opmerking is ongetwijfeld “het meest indrukwekkende hier is dat zijn zwembroek op zijn plaats is gebleven”. En het is niet het enige commentaar van deze aard.

Helpt tegen de stroom in zwemmen bij het trainen?

Onder de gebruikers die genoten hebben van de video van Clément Secchi, zijn er ook die zich afvragen hoe effectief trainen met kunstmatige stroming is. Het is een oefening waarmee je het uithoudingsvermogen van je spieren kunt ontwikkelen en je zwemtechniek kunt perfectioneren. Zwembaden met kunstmatige stroming zoals we die in het filmpje zien, zijn natuurlijk een ideale oplossing voor professionele atleten, hoewel er vergelijkbare alternatieven zijn voor mensen die thuis willen trainen.

Wat misschien nog opvallender is, is hoe een eenvoudige trainingssessie de aandacht kan trekken van zoveel mensen op sociale netwerken. Het is niet alleen de zwemmer zelf, of het zwembad zelf, maar een korte video die een paar seconden lang iets interessants laat zien. Perfect geschikt voor Instagram, minder voor het verlangen naar een gespierd lichaam.

Advertisement