Asielhonden trekken in bij gedetineerden in de gevangenis. De effecten hiervan zijn verwonderlijk. - Curioctopus.nl
x
Asielhonden trekken in bij gedetineerden…
Een bedrijf heeft een kampeertent gemaakt die lichtt, warmte, elektriciteit en internet levert Er wordt een basisschool geopend binnenin een bejaardentehuis: het resultaat is wonderbaarlijk.

Asielhonden trekken in bij gedetineerden in de gevangenis. De effecten hiervan zijn verwonderlijk.

14 Juni 2016 • Door Romy Mortier
8.521
Advertisement

Binnen in verscheidene gevangenissen over de hele wereld, participeren gevangenen aan initiatieven met een sociale doelstelling, door middel van gerichte werktaken of dynamische sociale activiteiten. In de gevangenis Fulton Country Jail, in Atlanta, is er een innovatief programma opgezet waarbij asielhonden die wachten op een adoptiegezin in contact worden gebracht met gedetineerden. 

Ze wonen en leven 2 maanden lang dag en nacht samen, waarbij de honden ook getraind worden door hun aangewezen eigen gevangenen, zodat de koppels intens samenwerken. De gedetineerden krijgen er door samen met de honden te leven en hen te trainen, veel affectie van de honden voor terug. Met het programma leeft de intentie om op deze manier het verantwoordelijkheidsgevoel van de gedetineerden toe te laten nemen, en de depressieve staat waarin ze vaak kunnen verkeren, te verlichten. 

De asielhonden worden door zich intens aan deze personen te relationeren socialer en krijgen op deze manier meer kans om tot adoptie verkozen te worden. 

Het programma is genaamd " Canine CellMates" en boekt positieve resultaten in de gevangenissen waar deze in werking is gezet.

Advertisement

Het initiatief verandert het leven van beide partijen: de honden worden op deze manier getraind en goed voorbereid op een eventuele adoptie, de gedetineerden op hun plaats ontwikkelen verantwoordelijkheidsgevoel en leren om geduld op te bouwen.

Het werkt zeker ook in het voordeel voor de honden van wat aggresievere aard, door middel van de training ontwikkelen zij een wat liever karakter, en neemt de kans om geadopteerd te worden voor hen toe.

De directrice van de gevangenis in Atlanta bevestigt dat het leven in de gevangenis zelfvertrouwen kan verminderen, agressiviteit en het ontwikkelen van angsten stimuleert.

Advertisement

Tussen de twee ontstaat een speciale band, juist omdat zij beiden een vergelijkbaar leven leiden: binnenin een cel je meeste tijd doorbrengen.

Het van dichtbij aanschouwen van de transformatie van een agressieve hond door middel van de trainingen inspireert de gedetineerden om hetzelfde te doen: ervoor gaan om een beter persoon te worden.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt