In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid

door Romy Mortier

22 Juni 2016

In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid
Advertisement

Haar naam is Tess Asplund en de beelden waarin zij de ster van de situatie is zijn de hele wereld over geweest, ze wordt hier in feite gepresenteerd als het nieuwe icoon van de strijd tegen onverdraagzaamheid.

Voorstanders van de Zweedse extremistische partij"Nordiska motståndsrörelsen" (Beweging van de Noordelijke resistentie) paradeerden door de straten van de stad Borlange , wanneer deze gewaagde 42 - jarige gekleurde vrouw haar voeten langs hun pad plantte.

via dailymail.co.uk

Advertisement
In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid - 1

Met vuist omhoog in permanent trotse houding, wilde ze een sterk signaal afgeven aan de aanwezigen maar ook aan de hele wereld.Ze wachtte tot het moment dat de demonstranten dicht bij haar zouden komen zonder een stap terug te doen, keek hen recht in de ogen met een onvermurwbaar uitdagende blik tot het moment waarop de politie haar vroeg zich te verplaatsen.

Advertisement
In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid - 2

De partij in kwestie is een van de meest extreme en gewelddadige , maar de vrouw zegt trots en fel niet bang voor hen te zijn.

Binnen enkele uren werden de foto's veel gedeeld door gebruikers op het sociale netwerk in met name de Scandinavische landen , overtuigd virtuele getuigen te zijn van een episch moment in de geschiedenis van het moderne Zweden.

In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid - 3
In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid - 4
In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid - 5

Een krachtige en symbolische episode net als die heeft plaatsgevonden in 1985 in Zweden, waar een vrouw met haar tas een demonstrant sloeg, ook een rechtse extremist.

Advertisement
In haar eentje tegen 300 nazi's : de nieuwe heldin van de strijd tegen onverdraagzaamheid - 6

Vandaag de dag, net als toen , een moedig gebaar van een vrouw die in staat is om een krachtige boodschap te uitten in de wereld tegen onverdraagzaamheid en geweld.Laten we alleen hopen dat de wereld ernaar zal luisteren.

Advertisement