Een Vader Wil Zijn Zoon Laten Zien Hoe Arme Mensen Leven, Zijn Reactie Laat Hem Versteld Staan

door Skip

16 September 2016

Een Vader Wil Zijn Zoon Laten Zien Hoe Arme Mensen Leven, Zijn Reactie Laat Hem Versteld Staan
Advertisement

We zijn tegenwoordig vaak geneigd mensen te beoordelen op het aantal nullen achter zijn gespaarde bedrag op de bankrekening, en gebruiken we termen als "die heeft goed geboerd" alsof dit een synoniem zou zijn voor "rijk zijn". Maar wat maakt ons nu echt gelukkiger in het dagelijks leven?

Nu het over deze vraag gaat, willen we met jullie het verhaal delen van een vader die op een dag besloot zijn zoon wereldwijs te maken. Hij wilde hem laten zien wat armoede is en hem aanzetten tot nadenken over de betekenis van geld. Het resultaat waar hij op hoopte overstijgt echter al zijn verwachtingen.  

via tothedeathmedia.com

Advertisement
pxhere

pxhere

Op een dag besloot een rijk man op reis te gaan met zijn zoon, met als doel hem te laten begrijpen wat het is om arm te zijn. Tijdens hun reis verbleven de twee bij een arm boerengezin. Eenmaal terug, vroeg hij zijn zoon of hij het naar zijn zin had gehad. "Ja pap, ik vond het erg leuk" zei z'n zoon. Heb je gezien hoe arme mensen leven? "Ja pap, inderdaad." En wat heb je gezien en geleerd tijdens het verblijf?"


"Ik heb gezien dat wij maar één hond hebben en zij vier; dat wij een zwembad hebben dat half zo groot is als onze tuin en zij een eindeloos grote plek aan het water hebben; dat wij geïmporteerde lampen hebben; terwijl zij het licht van de sterren hebben 's nachts; dat wij onze binnenplaats delen met de buurman, terwijl zij alle ruimte voor zichzelf hebben; wij bezitten slechts een klein stukje grond terwijl zij meer land hebben dan dat je met het blote oog ziet; wij hebben bediendes die ons helpen, terwijl zij elkaar helpen; om te eten kopen wij wat we nodig hebben terwijl zij wat ze nodig hebben zelf verbouwen; om onszelf te beschermen bouwen wij muren; zij sluiten vriendschappen.

Hij zag dat zijn vader stilgevallen was en voegde er nog aan toe: "Ja ik heb begrepen dat wij juist degenen zijn die arm zijn."   

Advertisement
Flickr - Kelly Sikkema

Flickr - Kelly Sikkema

We vergeten vaak wat we hebben en denken we alleen aan wat we nog niet hebben. Wat voor een persoon van grote waarde is, kan voor de ander gewoon zomaar iets zijn van de vele dingen die hij bezit... Het hangt allemaal af van je perspectief!

Advertisement