Deze 7 dingen moet je eten om je haar sneller te laten groeien

door Skip

24 Oktober 2017

Deze 7 dingen moet je eten om je haar sneller te laten groeien
Advertisement

Dames zijn gewoon dol op lang haar en doen er alles aan om het te laten groeien. Ze gebruiken bijvoorbeeld specifieke shampoos, haarmaskers en laten de punten bijwerken in de hoop dat het haar daardoor langer wordt. Maar er zijn maar weinig mensen die weten dat wat je eet ook bijdraagt aan hoe snel het haar groeit. Er zijn een aantal producten waar voedingstoffen inzitten die maken dat het sneller lang wordt, buiten dat het er ook beter door gaat zitten. Dit zijn ze.

Advertisement

1. Zalm

1. Zalm

pixabay.com

Het is vastgesteld dat omega-3 vetten die in grote mate aanwezig zijn in zalm, een hele belangrijke rol spelen in de groei van het haar. Het wordt er voller door, het werkt doeltreffend tegen haaruitval en verkorten de zogenaamde telogene fase, m.a.w. de periode waarin de haarzakjes in ruste zijn. Doorgaans duurt dit drie maanden en dan groeien haren niet. In zalm zit ook ijzer en vitamine B12; beide dragen bij aan de groei van haar.

Bron: NCBI

Advertisement

2. Oesters

2. Oesters

pixabay.com

Zink is een scheikundig element dat nauw verband houdt met de gezondheid van het haar. Een van de voornaamste symptomen van een zinktekort is haarverlies. Om de haardos gezond te houden, dat het sprankelt en ervoor te zorgen dat het haar sneller groeit, wordt het aanbevolen om per dag een oester te eten. Zo kom je aan de dagelijks benodigde hoeveelheid zink. Als alternatief kan er ook worden gekozen voor producten waar ook veel zink in zit zoals tarwezemelen, rund en varkensvlees.

Bron: NCBI

3. Kipfilet

3. Kipfilet

Marilyn Acosta

Ervoor zorgen dat je lichaam de juiste hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt betekent ook dat je voor je nagels, huid en haar zorgt. Haar bestaat vooral uit keratine, een soort eiwit dat hele sterke verbindingen heeft. Als er geen eiwitten worden ingenomen dan is de conclusie gauw getrokken dat haren daar de prijs voor moeten betalen. In kip, samen met tonijn, zit de grootste hoeveelheid eiwitten. Daarom moet je, als je je haar wilt laten groeien en tegelijkrtijd ook van gespleten punten af wil komen, deze producten regelmatig eten.

Bron: nutritionexpress

4. Eieren

4. Eieren

pixabay.com

Net zoals voor kip geldt worden ook eieren aanbevolen omdat het een bron is van eiwitten en biotine, een stof die bijdraagt aan de gezondheid van het haar. Daarnaast zit er ook leucine in, dat buiten de andere voordelen, ook het haar harder laat groeien. Wanneer je dit binnenkrijgt dan zet leucine het lichaam aan tot de productie van aminozuren, de basisbouwstenen van eiwitten, waar haren op hun beurt, uit bestaan.

Bron: Livestrong

5. Amandelen

5. Amandelen

pixabay.com

In amandelen zit vitamine E. Dit activeert de groei in het haar en wordt het er sterker door. Een portie van 30 gram bevat 70% van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen.

Bron: NCBI

Advertisement

6. Pompoenpitten

6. Pompoenpitten

pixabay.com

In pompoenpitten zitten talloze stoffen die goed zijn voor het haar. Om er een paar te noemen: ze zitten vol vitamine B1, B2, B3 en B4, deze zorgen allemaal voor dat het haar gaat groeien. Vitamine B5 en B6 nemen de zorg voor de hoofdhuid op zich door de talgproductie te sturen.

Bron: NCBI

7. Linzen

7. Linzen

pixabay.com

Linzen zitten echt tjokvol ijzer, een essentieel bestanddeel voor gezond haar. Er zit verder ook zink in, dat zoals we eerder zagen, het haar sneller laat groeien.

BRONNEN: NCBI

Foto's: designed by Macrovector - Freepik.com

Advertisement