Een meisje laat zien wat je eet als je 600 dollar uitgeeft in een van de beste restaurants ter wereld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje laat zien wat je eet als…
18 foto's die ons eraan helpen herinneren hoe leuk onze oma's en opa's zijn In de Middeleeuwen droegen ze verlovingsringen met geheime boodschappen erin

Een meisje laat zien wat je eet als je 600 dollar uitgeeft in een van de beste restaurants ter wereld

Door Skip Tromp de Haas
16.860
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd wat een restaurant nou luxe maakt en wat je vooral nou eet in een restaurant waar Michelin-inspecteurs drie sterren aan hebben gegeven? Als dat zo is maar je nooit gedacht zou hebben antwoord te krijgen door hiervoor geld apart te zetten, dan geeft het verhaal van een Australisch meisje je een idee.
Tijdens haar gastronomische tour die ruim vier uur duurde en 600 dollar heeft gekost, komen er een reeks lekkernijen voorbij die zeker bijzonder zijn, maar ook een uitleg behoeven!

Het meisje, dat zichzelf Hoptail noemt, heeft haar bijzondere bezoek aan het Saison in San Francisco, waar ze gegeten heeft, gedeeld

De Michelingids definieert dit restaurant "met een uitzonderlijke keuken" waarvoor het om die reden ook drie volle sterren heeft gegeven.

Advertisement

Bij de maaltijd kreeg ze thee die zij "het meest goddelijke wat ik ooit gedronken heb" noemt.

Hoe is dit klaargemaakt? Met een aantal verse kruiden, waaronder dennen, kamille, melisse, anijs, hyssop en duizendblad.

Babyspinazie met zeewier gekookt in geklaarde boter en bedekt met kaviaar.

Griet in twee uitvoeringen: een als sashimi en een gegrilde variant met daarbij een licht, geglaceerde sojasaus en lampionplantblaadjes.

Advertisement

Toen kwam het moment om de verschillende delen van een zwanenhalsmossel te eten...

Zee-egel op geroosterd brood doordrenkt van een saus, ook op basis van brood.

Advertisement

Een gerecht dat volledig uit radijs bestaat. Bovenop lag radijs in schijfjes en daaronder radijsjes in gelatinevorm op basis van azijn en een combi van gemarineerde blokjes radijs.

"Dit gerecht was trouwens onbeschrijflijk vers na de vullende zee-egel die ik zonet gegeten heb" vertelt ze.

Geroosterde pompoen opgediend op drie manieren: bedekt met inktvisvlokken, pompoen die acht uur lang op bijzondere wijze is geroosterd en afgemaakt met room en tenslotte pompoen ondergedompeld in versgeperste pompoenzaadolie.

Advertisement

Antilopevlees op smaak gebracht met kruiden en honingboter

Bouillon gemaakt van antilopevlees en salie.

Gerookt ijs.

En gekonfijt fruit dat naar wens kan worden toegevoegd!

Toetje van sinaasappelmousse.

Sorbet met blauwe bessen die zijn geweekt in brandewijn

Donkere chocolade met als basis een brownie met walnoten en gezouten karamel, ganache en een laagje bladgoud van 24 karaat.

Wanneer je de rekening betaald hebt en met een volle maag huiswaarts keert, met een beslist lichtere beurs en enkele goodies van het restaurant!

Dus, wat vind jij van deze lange dure maaltijd? Zou jij zoveel geld uitgeven aan wat fijnproevers als verrukkelijkheden zouden bestempelen die uniek zijn in hun genre, of vind je het er allemaal niet zo uitnodigend uitzien? Laat het ons weten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt