De 5 beste voedingsmiddelen die je absoluut op je balkon moet laten groeien

Janine image
door Janine

15 Augustus 2019

De 5 beste voedingsmiddelen die je absoluut op je balkon moet laten groeien
Advertisement

Als je geen tuin of een stuk land hebt, zijn groentetuinen een uitstekend alternatief voor je eigen groene ruimte waar je een kleine moestuin tot leven kunt brengen. Maar zelfs als deze optie niet beschikbaar is in jouw stad, kun je waarschijnlijk profiteren van een terras of een balkon. Tuinieren biedt niet alleen de voldoening om te zaaien, te verzorgen en ten slotte te eten wat met eigen handen wordt geproduceerd, maar biedt ook de mogelijkheid om, metaforisch, een hobby te cultiveren - een passie die helpt om even uit de dagelijkse routine te komen. Maar wat zijn de meest aanbevolen en ook voor beginners geschikte planten? Laten we ze eens bekijken.

via MNN

Advertisement

Dit zijn de gewassen die niet op je balkon mogen ontbreken:

Radijs: perfect voor soepen en salades, het is heel gemakkelijk te kweken en te oogsten. Je hoeft alleen op de vochtigheid te letten, die niet overdreven mag zijn. Probeer regelmatig water te geven, maar "verdrink" de oogst niet: van te veel water krijg je dikke en lege knollen, terwijl het gebrek aan water ze te vezelig maakt.

Ui: die mag echt niet echt ontbreken op je balkon - heel gemakkelijk te planten, en hij groeit ook heel snel. Vereist constant water maar nooit in overmaat; om de groei te bevorderen is het goed om ze op afstand te houden, maar overdrijf het niet: je hebt geen hele tuin nodig om uien te telen! Slechts een kleine ruimte en zelfs met weinig zorg zie je deze zeer nuttige plant groeien.

Advertisement

Avocado: toegegeven, misschien niet de makkelijkste om te kweken en het vereist vooral veel ruimte, maar de kostbare vruchten van deze boom zullen je alle moeite terugbetalen. Je moet noodzakelijkerwijs een tuin of een heel groot terras hebben om ze te kunnen planten, maar afgezien daarvan heb je alleen een avocadopit nodig dat na verloop van tijd ontspruit.

Paprika: hij heeft niet veel ruimte nodig en is gemakkelijk te kweken. Het kan rauw of gekookt worden gegeten en is een zeer gezond soort groente, dat je daarom in je dieet moet opnemen. Hoewel het zich aanpast aan vele soorten grond, zijn die met een goede doorwatering en een goede vruchtbaarheid en een laag zoutgehalte het beste.

Knoflook: in gematigde hoeveelheden is knoflook een zeer gunstig voedingsmiddel voor onze gezondheid en is het ook zeer gemakkelijk om te kweken. Het zaaien van knoflook gebeurt tussen november en februari en de oogst begint in februari en duurt tot augustus. In dit geval heeft knoflook weinig water nodig en is het, net als de hele leliefamilie, niet moeilijk om te verzorgen - al betekent dit uiteraard niet dat je er na het zaaien niet meer naar om hoeft te kijken.

Je kunt de meeste van deze groenten op het balkon van je huis laten groeien, maar als je de mogelijkheid hebt om een tuin of een moestuin te hebben, zul je zeker succesvoller zijn in het oogsten en kun je profiteren van alle positieve aspecten van het verzorgen van een kleine moestuin.

Advertisement