De kunst van het brood maken: deze bakker maakt pizza's en focaccia die op een vaardige manier zijn versierd met bloemmotieven

Janine image
door Janine

20 Maart 2020

De kunst van het brood maken: deze bakker maakt pizza's en focaccia die op een vaardige manier zijn versierd met bloemmotieven
Advertisement

Het lijdt geen twijfel dat er verschillende vormen van kunst zijn - de wereld van het internet heeft de uitwisseling van informatie veel gemakkelijker gemaakt en daarom hebben veel kunstenaars vertrouwd op sociale platforms om hun werk bij iedereen thuis te krijgen. We hebben het over schilderijen, sculpturen, sieraden, maar niet alleen... vanaf vandaag kan zelfs brood een middel worden om kunst over te brengen! Het bewijs van deze verklaring ligt in enkele foto's die op Instagram beginnen te circuleren en langzaam viral gaan. Focaccia's, broden, pizza's: allemaal met ontwerpen geïnspireerd op de bloemen van Van Gogh, vakkundig nagemaakt door de lagen op meerdere niveaus van verschillende ingrediënten.

via Instagram / vineyardbaker

Advertisement

Instagram / vineyardbaker

De gebruiker @vineyardbaker, op Instagram, heeft de kunst van het maken van brood naar een compleet nieuw niveau gebracht: gekleurde broodjes vol met "bloemen" verfraaien een product dat op zichzelf al erg lekker is. Na het bewonderen van enkele van zijn culinaire "werken", stelden andere gebruikers zichzelf op de proef en begonnen een soort artistieke challenge met brood.

Advertisement

Hoe kun je pizza's en focaccia's repliceren met zo'n aantrekkelijke uitstraling? Misschien wil je deze "magie" namaken om je gasten te verbazen tijdens een aperitief of diner. Welnu, we raden je allereerst aan om te beginnen met een eenvoudig recept voor pizza's dat je op elke site kunt vinden en dat je fantasie prikkelt; vervang dan de topping van de gekozen pizza door andere ingrediënten die je gaat gebruiken om het ontwerp samen te stellen. Als je bijvoorbeeld het recept voor een pizza margherita volgt, vervang dan de tomaat en mozzarella door andere ingrediënten; je kunt paprika's, olijven, kruiden, gedroogde tomaten... en elk ander ingrediënt dat je lekker vindt gebruiken!

Als de kunst van het maken van pizza en brood je intrigeert, weet dan dat je een aantal varianten beschikbaar hebt waarmee je uitzonderlijke resultaten behaalt. Verbeelding kent namelijk geen grenzen!

Advertisement