"Thuisblijfmoeders zijn lui en profiteren van hun echtgenoten": de woorden van een man leiden tot discussie - Curioctopus.nl
x
"Thuisblijfmoeders zijn lui en profiteren…
Hij doet een biefstuk in de broodrooster en gaat de deur uit om patat te kopen: als hij terugkomt is het huis afgebrand Geen pauzes, ook 's avonds op kantoor en absolute stilte: de absurde regels van een architectenbureau

"Thuisblijfmoeders zijn lui en profiteren van hun echtgenoten": de woorden van een man leiden tot discussie

10 Juli 2021 • Door Janine
1.959
Advertisement

Wat betekent het om thuisblijfmoeder te zijn? Het betekent koken, schoonmaken, voor het huis zorgen, de kinderen naar school brengen en voor hen en hun opvoeding zorgen. Hoewel thuisblijfmoeders niet elke dag naar kantoor hoeven en niet worden betaald voor wat ze doen, voeren ze toch veeleisende taken uit: het is een baan, zonder vakantie en loon. Niet iedereen lijkt hier echter van overtuigd: een man heeft op Facebook een heus debat aangewakkerd.

via: thesun

Een man genaamd Jonathan schreef privé aan de administratie van de Facebook-pagina “Stay At-Home Mum”, die wordt beheerd door een Australische vrouw. Op de pagina worden tips, recepten, artikelen, persoonlijke verhalen gedeeld, advies gevraagd: een pagina waar huisvrouwen, en niet alleen, zich met elkaar confronteren. De beheerders schreven: “We krijgen niet vaak van dit soort grappige berichten (we krijgen er veel!) maar we waren zo geamuseerd door dit bericht dat we het moesten publiceren.” Maar wat staat er in het bericht?

Jonathan zei dat thuisblijfmoeders lui zijn, de hele dag niets doen en hun echtgenoten uitbuiten die in plaats daarvan naar hun werk gaan. Bovendien, alsof dat nog niet genoeg is, keert de man zich tegen de groep omdat het vrouwen aanmoedigt om niet te gaan werken en op hun mannen te vertrouwen: "mannen zorgen voor de kinderen en werken fulltime. Waarom zouden vrouwen niet de helft van hun last mogen dragen? Van iemand profiteren en een man behandelen als een bank is niet oké. Het betekent op zoek zijn naar goud en iemand zijn die anderen gebruikt. Bij een man zijn zodat hij hard kan werken en al zijn geld aan jou kan geven terwijl jij thuis blijft met de kinderen is geen “baan” en dat is niet goed." En tot slot concludeerde hij: "Van iemand profiteren en een man behandelen als een bank is niet goed".

Zoals verwacht, reageerden de gebruikers van de pagina hard en bekritiseerden ze de woorden van de man dat een thuisblijfmoeder een vrouw zou zijn die niets doet, die haar dagen doorbrengt met luieren en plezier maken, die misbruik maakt van haar man en zijn baan om goed en zorgeloos te leven. Er zijn mensen die kritiek hebben op de man en die in één zin de kern van de vraag hebben samengevat: "Ik denk niet dat mensen beseffen hoe moeilijk het soms kan zijn om thuis te blijven". Wat zou jij hebben geantwoord?

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt