Ze is zwanger, werkt 12 uur per dag, echtgenoot verwijt haar de huwelijkse verplichtingen te laten versloffen

door Skip

07 Augustus 2021

Ze is zwanger, werkt 12 uur per dag, echtgenoot verwijt haar de huwelijkse verplichtingen te laten versloffen
Advertisement

Hoezeer we met zijn allen ook ons best doen om van mentaliteit te veranderen, er zijn nog steeds lui die menen dat de vrouw alles moet doen. Een Amerikaanse vrouw uit Illinois heeft op Reddit verteld waar ze mee te stellen had. Ondanks dat ze zwanger is en 12 uur per dag moet werken, verwijt haar man haar dat ze haar huwelijkse verplichtingen laat versloffen. De vrouw deed zelf haar verhaal en deed dat anoniem.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Grayerbaby/Pixabay

Not the actual photo - Grayerbaby/Pixabay

"Ik ben al een jaar met mijn man getrouwd. We verwachten ons eerste kind en is het een zware zwangerschap voor mij. Mijn man is vroeger echt opgegroeid achter mama's rok maar is deze dynamiek wel tijdens onze relatie veranderd en is hij onafhankelijker geworden. Zijn moeder kookte altijd voor hem, maakte voor hem schoon, zelfs toen hij al volwassen was en is hem nooit gevraagd of geleerd de huishoudelijke taken te doen. Hij heeft al die dingen door mij geleerd. Ik heb sinds mijn 25ste echt een hele zware baan. Ik werk in een magazijn en draai altijd overuren omdat ik een verschrikkelijke baas heb. Maar dat is een ander verhaal. Mijn man werkt vanuit huis. Nu vinden hij en zijn moeder mij een slechte vrouw omdat ik niet op een passende manier voor hem zorg. Ze zeggen dat het mijn taak is om schoon te maken en te koken. Mijn moeder zegt me dat ik geen echte huisvrouw ben."

Advertisement
Not the actual photo - Tycho Atsma Unsplash

Not the actual photo - Tycho Atsma Unsplash

Ze gaat verder met haar verhaal:"Vandaag heeft mijn man geklaagd bij mijn moeder en gezegd dat ik te lui ben. Dat ik al een week geen maaltijden maak die voldoen en alleen maar makkelijke en vlotte happen maak. Ik werk 12 uur en ben zwanger terwijl hij thuiswerkt. Ik ben per dag 14 uur van huis weg, ik werk veel te hard terwijl hij niets doet om thuis te helpen. Toen ik vandaag op mijn werk was werd ik gebeld door mijn schoonmoeder en klaagde ze bij me over hoe ze vond dat haar zoon was afgevallen sinds hij met mij getrouwd is en hoe ik hem niet te eten geef. Ik zei tegen haar dat haar zoon een volwassen man is die heel goed in staat is om voor zichzelf te zorgen, en ik zei tegen haar dat ze me nooit meer moest storen op mijn werk."

Door het verhaal van deze barstte er op Reddit een hevige discussie los. De meesten vinden het schandalig dat een man zijn vrouw verwijten maakt (daarbij is ze ook nog eens zwanger en aan het werk), dat zij haar huwelijkse plichten niet nakomt. Ook mannen hebben hun plichten als echtgenoot en zouden ze moeten bijdragen aan het huishoudelijke gebeuren. Het is eenvoudigweg onvoorstelbaar hoe veel mensen deze vorm van gelijkheid nog niet kunnen accepteren. Wat zou jij hebben gezegd tegen haar echtgenoot?   

Advertisement